TTSO Ocak ayı meclis toplantısı video konferansla yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) Ocak ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Şadan Eren yönetiminde pandemi süreci önlemleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

01 Şubat 2021 Pazartesi 10:31
TTSO Ocak ayı meclis toplantısı video konferansla yapıldı

EREN: İŞ DÜNYASI OLARAK SAYIN HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Covid 19 salgınının oluşturduğu şartlar gereği 2021 yılının ilk meclis toplantısını yine telekonferans sistemi ile gerçekleştiriyoruz. Yeni yılın hem insanlık adına, hem ülkemiz ve bölgemiz adına olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum.  Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, son dönemde alınan tedbirler ve vatandaşlarımızın izolasyon konusunda gösterdiği hassasiyet neticesinde salgının hızı kesilmiş ve yarınlara umutla baktığımız günlere gelinmiştir” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“2020 yılı Süper Kupasını müzesine götüren Trabzonsporumuzun başta başkanı Ahmet Ağaoğlu, başkan yardımcısı meclis başkan yardımcımız Ertuğrul Doğan, yönetim kurulu üyesi meclis üyemiz Dursun Ali Sakarya olmak üzere tüm yönetim kurulunu, teknik heyet ve futbolcularını kutluyorum. 22. meslek grubundan Bekir Bülbüloğlu'nun yerine Osman Tonyalı meclis üyesi olmuştur, kendisine ‘hoşgeldiniz’ diyor başarılar diliyorum. Perşembe günü odamız, Trabzon Ticaret Borsası ve Of Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte müşterek olarak TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile telekonferans yöntemi ile buluşarak sektörel sorunları konuştuğumuz verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Göreve geldiği ilk günden beri Türkiye’nin, Türk özel sektörünün ve odalar ve borsalar birliğimizin gelişmesine büyük emek harcayan, pandemi dönemi boyunca iş dünyamızın sorunlarını yetkililere iletme noktasında gecesini gündüzüne katan çok değerli başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na şahsım ve tüm meclis üyeleri adına teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Eren, “Pandemi süreci ile birlikte geçtiğimiz mart ayından bu güne iş dünyamız oldukça sıkıntılı günler geçirmektedir. Yaşanan seyahat kısıtlamaları, hizmet sektöründeki kapanmalar tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve şehrimizi de olumsuz etkilemiş, başta beklentinin çok yüksek olduğu turizm sektörü olmak üzere pek çok sektör eski cirolarının uzağına düşmüştür. Bu süreçte, özel sektörün devletten beklentisi de artmıştır. Türkiye’nin lokomotifi özel sektör olarak, ilk günkü mücadelemizi önümüzdeki süreçte de sürdürmeli, taleplerimizi yetkililere ulaştırmaya devam etmeliyiz. Pandemi sürdüğü sürece devletimiz bizlerden gelen talepler doğrultusunda yeni destekler açıklamaya devam etmektedir. Sizlerden de beklentimiz meslek komitelerinizin sorun ve çözüm önerilerini meclisimize, yönetim kurulumuza ulaştırmayı sürdürmenizdir. Son olarak Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçıları Birliği kayıtlarına göre 2020 yılında en fazla fındık ihracatı yapan ilk yirmi firma arasında birinci olan Ferrero Fındık, 4'üncü olan Arslantürk Tarım, 6'ncı olan Özgün Gıda ve 8'inci sıradan listeye giren Sabırlar Fındık firmalarını kutluyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: MART SONUNDA EKONOMİDE NORMALLEŞME ADIMLARININ ATILMASINI UMUT EDİYORUZ

TTSO’nun Ocak ayı faaliyetlerinin yer aldığı filmin izlenmesinin ardından söz alan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Süper Kupa’yı alan Trabzonspor’un futbolcularını, yönetim kurulu üyelerini, çalışanları kutluyorum. Ayrıca Trabzonspor yönetiminde yer alan meclis üyelerimiz Ertuğrul Doğan ve Dursun Ali Sakarya’yı da ayrıca tebrik ediyorum. Fındık ihraç eden firmalar arasında ilk 20’ye giren Ferrero, Arslantürk, Özgün Gıda ve Sabırlar’ı da bir kez daha kutluyorum. Ayrıca Bekir Bülbüloğlu’nun yerine meclis üyemiz olan Osman Tonyalı’ya da başarılar diliyorum” dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile iki gün önce bir toplantı yaptık. Sorunların iletilmesi konusunda gösterdiğiniz hassas çalışmadan dolayı sizleri kutluyorum. Sayın Başkanımız, odamızdan giden taleplerin çözülmesi konusunda toplantı devam ederken ve bittikten sonra verdiği talimatlarla çalışmaları başlattı. TOBB Başkanımıza şükranlarımızı iletiyorum. Toplantımızı onurlandıran Nevşehir Ticaret Odası Başkanımız Arif Parmaksız ve Adana Sanayi Odası Başkanımız Zeki Kıvanç’a teşekkür ediyorum.  Ayrıca toplantıyı organize eden Hasan Erbay ve ekibine de teşekkür ediyorum. Sorunları anında iletmemiz ve anında çözüm yollarının aranması bakımından önemli bir toplantıydı.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.