TTSO’da 290 kişiye Hijyen Eğitimi verildi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda, ekmek üretilen ve satılan işletmelerin personellerine yönelik Hijyen Eğitimi kapsamında bugüne kadar 290 kişiye belge verildi.

20 Kasım 2017 Pazartesi 12:22
TTSO’da 290 kişiye Hijyen Eğitimi verildi

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemil Çelik ile Mühendis Emel Barutçu Aydurmuş’un verdiği son eğitime katılan ve sınavda başarılı olan 28 kişi, Hijyen Eğitim Belgesi almaya hak kazandı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemil Çelik, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin zorunlu kıldığı hijyen eğitiminin ekmek üreten, ekmek sevk eden ve ekmek satan yerlerde çalışan kişilere yönelik olduğunu belirterek, alınacak belgenin beş yıl süre ile geçerli olduğunu ve bu sürenin sonunda tekrar bir eğitime katılmak gerektiğini vurguladı. Çelik, belgesi olmayanların söz konusu işyerlerinde çalışamayacaklarını, denetimlerde belgesiz çalışmaya izin veren işletmelere de yaptırım cezaları uygulanacağını ifade etti.

Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin işleyişine yönelik sunumların gerçekleştirildiği toplantıda, 4 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren tebliğin amacının, tüketime sunulan ekmeklerin, ekmek çeşitlerinin ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun olarak üretilmesini, muhafazasını, taşımasını ve pazarlamasını sağlamak olduğu vurguladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugüne kadar verilen eğitimler sonucunda 290 kişinin Hijyen Eğitimi Belgesi almaya hak kazandığı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.