Tüed Trabzon Şubesi Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayınladı

Bayram mesajında emeklilerimizin taleplerini gündeme getiren Şube Başkanı Burhan Bayraktar, korona virüs salgınında emeklilerimizin ve yaşlılarımızın en büyük fedakârlığı gösterdiğini belirterek, bu zorlu süreçte devletimize ve milletimize yardımcı olduklarını söyledi:

30 Temmuz 2020 Perşembe 16:56
Tüed Trabzon Şubesi Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayınladı

TÜED Trabzon şube Başkanı Burhan Bayraktar “Bayramlar, özel ve kutsal günler olarak görülmektedir. Kurban bayramı heyecanımız, yaşadığımız korona virüs salgını nedeniyle yardımlaşma ve yakınlaşmanın eskisi gibi olmamasının burukluğu içindeyiz. Elbette görevlerimizi yapacağız ve yardımlarımızı yerine getirmek için çaba göstereceğiz. Büyükleri ziyaret etme ve bir araya gelmede çok dikkatli olunmalıdır. Geleneklerimiz ve ziyaretlerimiz, kültürümüzün bir zenginliğidir. Bu zorlu süreçten en kısa sürede çıkılmasını diliyoruz. Dini bayramlar öncesinde verilen bayram ikramiyelerini, devletin şefkat elini emeklilerimize uzattığı bir ödeme olarak görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İki yılı aşkın bir dönemdir 1.000 TL olarak ödenen ikramiyeleri, en az emekli aylığı ödemesi olan 1.500 TL’ye yükseltilmelidir.

Emekli aylıkları kendi içinde dağınık olduğu kadar eşitliğe aykırı hesaplamalar da vardır. 2000 öncesi emeklilerin yapılan intibakın, 2000 sonrası emekliler içinde uygulanmalıdır. Devlet, emeklilikte ayrımcı ödemelere ve farklı uygulamalara son vermelidir. Eşitlik, korunması gereken hukuk sisteminin evrensel ilkesidir. Taban emekli aylığı, değerini yitirdiğinden ilk adım olarak asgari ücretle eşitlenmelidir. Emeklilik kutsal bir hak olduğundan, insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesini istiyoruz. Anayasamızda, emeklinin hak ve hukuklarının geliştirilmesinin devletimize verilen bir görevdir. Bu  gerçeğinin bilinmesini ve buna göre kararlar alınmasını bekliyoruz. Milletimizin, Trabzonlu hemşerilerimin, emeklilerimizin ve islam aleminin kurban bayramını kutlar, sağlıklı günler dileriz.”

Son Güncelleme: 30.07.2020 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.