Tüm sahalar,müsabaka antrenmana uygun hale getirilecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarına bugün devam edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkan Vekili Atilla Ataman, gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Avni Aker Stadyumu’nun bulunduğu bölgede yapılacak olan millet bahçesi ve amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarına cevap verilmesi hususunda değerlendirmelerde bulundu.

20 Kasım 2019 Çarşamba 16:46
Tüm sahalar,müsabaka antrenmana uygun hale getirilecek

Avni Aker Stadyumu alanının, 7’den 70’e herkesin kullanabileceği, spor yapabileceği millet bahçesi olarak değerlendirileceğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar ilçesinde bulunan 16 adet sahanın spor müsabakalarına uygun hale getirilmesi içinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işe çalışma başlattıklarını ifade etti.

Avni Aker Stadyumu bölgesinde bulunan eski Yavuz Selim Sahası’nın son on gündür şehrin gündeminde tutulmaya gayret edildiğine dikkat çeken Ataman, Trabzon’da amatör spor müsabakaların yapılabileceği tek alanın burası olmadığını kaydetti. Trabzon ili ve Ortahisar ilçesinde çok sayıda saha bulunduğunu belirten Başkan Vekili Ataman sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Avni Aker Stadyumu’nun olduğu bölgenin ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin siyasi iradenin, Büyükşehir Belediyemizin ve kentimizin kahir ekseriyetinin bir tavrı belirmiş ve projelendirilmiş. Ancak ne hikmetse verilen sözler, âdete burada ‘müsabaka yapılacak bir saha sözü’ gibiymiş değerlendirilmiş. Bu konu, Sayın İçişleri Bakanımıza da addedilerek bu şekilde söz verdiği iddia edilmiş. Keza Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın aynı mahiyette söz verdiği iddiası da oluşmuş. Meclisimizi bilgilendirmek için bir çalışma yaptım. İlimizin Ortahisar ilçesinde Büyükşehir Belediyemiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde 13 adet saha bulunmaktadır. Yani bizim bir tek Yavuz Selim Sahamız yok, 13 tane sahamız var. Bu sahalara TFF’ye ait bir saha, ASKF’ye ait iki saha da eklendiğinde sayı 16’ya çıkıyor. Bu sahaların ikisi olan Akyazı ve Ahmet Suat sahaları profesyonel müsabakalara uygunken 6 âdeti amatör spor müsabakalarına uygundur. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 4 adet saha da modernize edilerek amatör müsabakaların yapılabileceği saha sayısı 10’a çıkarılabilir. Bunların eksiği var, görüyoruz… Ortahisar ilçemizin hemen yanındaki ilçelerimize baktığımız ise Akçaabat’ta üç, Yomra’da biri sentetik olmak üzere iki adet daha saha bulunmaktadır. Akçaabat’taki sahaların ikisi ilçe belediyesine ait olup antrenman için uygundur. Söğütlü’de bulunan diğer saha Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olup amatör müsabakalara uygundur. Yomra’da bulunan iki adet saha ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olup biri profesyonel maçlara uygun olup, diğerinin de amatör müsabakalara uygun olması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce proje hazırlanmıştır”

Trabzon ilinde, Ortahisar ilçesinde bu kadar saha varken, amatör futbolun Yavuz Selim Sahası’na muhtaç olduğu gibi algı oluşmasının oldukça yanlış olduğunu ifade eden Ataman, sözlerine şu şekilde devam etti:“Şimdi şehrimizde, Ortahisar ilçemizde bu kadar saha var ancak amatör futbolun bütün sorunu Yavuz Selim Sahası’ymış gibi bir algıda var. Evet, Yavuz Selim Sahası’nın bizim için çok kıymetli olduğu doğrudur. Hepimizin burada çocukluk yıllarından kalma veya birkaç yıla kadar herkesin burada bir hatırasının, hikâyesinin olduğu doğrudur. Ancak Yavuz Selim Sahası, Avni Aker’den daha kıymetli değildir. Yavuz Selim’i kıymetli yapan bitişiğindeki Avni Aker’di. Avni Aker yıkıldı. Artı olarak o bölgede amatör spor müsabakalarının yapıldığı sadece Yavuz Selim Sahası yoktu. 19 Mayıs Spor Salonu da vardı. Ancak bunu kimse konuşmuyor. Bu salonun yerine aynı işlevde, 19 Mayıs Salonu’nun 7 katı büyüklüğünde işlev gören, Hayri Gür’den bağımsız olarak bir saha daha Beşirli’de yapılmış ve çalışır durumda. Şimdi bu topa girmenin güçlüğünü biliyorum. Bu işin arkasındaki lobiyi de biliyorum. Ancak Büyükşehri Belediyesinin Başkan Vekili olarak Meclisi ve kamuoyunu aydınlatmayı da görev olarak kabul ediyorum. Şimdi bizim iddiamız ve projenin arkasındaki iddia, şehrin nefes alacağı bir sahanın ve Yavuz Selim büyüklüğündeki bir alanın yine spor yapılabilir bir alan olarak oluşturulması ve bitişiğinde Avni Aker’in tribün hikâyesini canlı tutacak bir hatıra tribününün orada var olmasının sağlanmasıdır. Bu alan, Anıttepe’deki gibi 7’den 70’e herkesin kullanabileceği ve spor yapabileceği bir alan olmalıdır. Şimdi bir örnek vereyim: Şalpazarı’na yüksekokul yapılırsa esnafın gelir seviyesi artacağı şeklinde bir düşünce var. 300 lira harçlığı olan çocuğun gelmesi ile esnafın gelir seviyesi artmaz. Başka şeyler yapmak lazım. Bu alan içinde aynı durum söz konusu. Şimdi bu alanda da öyle şey yapılmalı ki, buranın etrafındaki insanlarının ekonomileri de değişmeli. Burada 70’den 70’e herkesin kullanabileceği millet bahçesi yapılması ile bunun sağlanabileceğini öngörüyoruz.”

Başkan Vekili Ataman, Avni Aker bölgesinin, içinde spor yapabilecek alanında olacağı millet bahçesi olarak değerlendirilmesi ve Ortahisar ilçesindeki 16 adet sahanın da maçlara ve antrenman yapmaya uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi. Ataman sözlerini şu şekilde tamamladı: “Millet bahçesi bütünlüğünün içinde spor alanının yapılabileceği, ilave olarak Ortahisar ilçemizdeki 16 tane sahamızın da Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımın sağlanıp, bütün sahaların maçların ve antrenmanların yapılabilir bir duruma getirilmesi için gerekli çalışmayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile başlattık. Bu konunun da bu şekliyle gündemden kalkmış olmasına çok mutlu oldum.”

Son Güncelleme: 20.11.2019 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.