TÜMSİAD sanayi ve üretime daha fazla destek istedi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca ve Yönetim kurulu üyeleri Doğu Karadeniz Kalıkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman’ı makamında ziyaret ederek DOKA destekleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

02 Ocak 2018 Salı 15:52
TÜMSİAD sanayi ve üretime daha fazla destek istedi

2018’de hedef İran, Hindistan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan bölgeye turist çekmek
Ziyarette konuşan DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, DOKA olarak 2010 yılından beri bölgede özellikle turizme çok büyük katkılar sağladıklarını hatırlattı. Adıyaman “Bölgemizin doğal, tarihi ve coğrafi güzelliklerinin potansiyelini biliyoruz ve bunu koruma kullanma dengesi içinde turizme kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bugün geldiğimiz noktada bölgemiz ülkemiz için artık hatırı sayılır bir turizim merkezi olma yolunda ilerliyor. Turizm konusunda yeni çalışmalarımız olacak. hem ülke hem de sektör içinde çeşitlemelerle kapasiteyi artırmak istiyoruz. Pazar çeşitlendirme faaliyetleri kapsamında Körfez merkezli olmak üzere İran, Hindistan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarında çeşitli tanıtım faaliyetlerimiz olacak. Bölgemize gelecek olan turist sayısını artırmak istiyoruz. Bununla beraber turizm gelirlerini tabana yaymak istiyoruz. 2018 çalışmalarımız bu kapsamda olacak” dedi.

“En az 40 tescilli ürünümüz olması için çalışıyoruz”
Bölgede 17 ürünün coğrafi tescil aldığını da hatırlatan Adıyaman “Üzerinde çalıştığımız ürünler de var. En az 40 tescilli ürünümüz olması için çalışıyoruz. Yöresel ürünler konusu turizmden sonra bölgemiz için yeni bir ekonomik açılım konusu olacak inşallah. Bu bize turizm çeşitlemesi ve kırsal kalkınma için de fayda sağlayacak. Bölgemizde üretilen ürünlerin turistlerle buluşması sağlanacak. Turizmden daha fazla insanımızın faydalanması sağlanarak sağlam bir turizm altyapısı oluşturulacak” diye konuştu.
Adıyaman, 2018 yılında özel sektöre de desteklerinin süreceğini kaydederek “Bazı hazırlıklarımız var. Bunu yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Biz bölgemizde daha fazla üretim daha fazla istihdam için elimizden gelen ne var ise yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizde sanayi ve üretim daha fazla desteklenmeli”
TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca da ziyarette yaptığı konuşmada, DOKA’nın çalışmalarını değerlendirerek “DOKA’nın çalışmaları taktire şayan. Bölge turizminin çok kısa zamanda geldiği nokta ortada. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz her fırsatta söylüyoruz. Turizmin önemi kadar sanayileşmek ve yerel kaynakları kullanmak da bir o kadar önemlidir. Trabzon olarak yalnızca bir yere odaklanarak yürümemiz doğru olmayacaktır. Turizm sektörü kırılgan bir sektör. Krizlerden çok etkilenebilen bir sektör. Bu sebepledir ki doğru büyüme tabana yayılarak olmalıdır. Bölgemizde sanayi ve üretim daha fazla desteklenmelidir. Daha fazla organize sanayi bölgeleri ve üretim alanları oluşturulmalı. Turizm ve sanayi üretimini yarışır durumda organize etmeliyiz. Turizmde gösterilen başarı sanayi üretimi alanına da taşınmalı. Yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması çok önemlidir. Özellikle kırsal kesimde iş sorunu hat safhada. İnsanımız iş bulamadığı için geçim sıkıntısı yaşayıp göç etmektedir. Bunun önüne geçmeliyiz. Kooperatifler kurmalıyız ve bölgemizde üretilen ürünleri ekonomiye kazandırmalıyız. Hayvancılık ve tarım ürünleri de bu kapsama alınmalı ve kırsalda ekonomik girdi sağlanmalıdır” önerilerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.