Turhan: “Hani Ortahisar Müzeler Şehri Olacaktı?

25 Mayıs 2022 Çarşamba 17:40
Turhan: “Hani Ortahisar Müzeler Şehri Olacaktı?

Saadet Partisi (SP) Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Ortahisar Belediyesinin 2014 ve 2019 Yerel Seçimleri öncesinde çok sayıda müze vaadinde bulunduğunu ancak bunlardan sadece bir tanesinin gerçekleştiğini belirterek, “Madem yapmayacaksınız, neden bol keseden vaatlerde bulunuyorsunuz?" diye sordu.

Başkan Turhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in 2014 ve 2019 Yerel Seçimlerinde kültürel belediyecilik adına ilçede çok sayıda müze yapılacağını, Ortahisar’ın müzeler şehri olacağını vaat ettiğini hatırlatan Turhan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Müzeler Şehirlerin Hafızalarıdır”

“Müzeler, şehirlerin hafızalarıdır. Şehrin tarihini, kültürünü, geleneğini, bütün birikimini geleceğe taşırlar. Bu manada yönetimlerin, bilhassa yerel yönetimlerin müzelere gereken önemi vermesi gerekir. Şehrimiz Trabzon, maalesef sahip olduğu onca değeri ve birikimi sergileyecek müzelerden mahrumdur. Hem Büyükşehir hem de Ortahisar Belediyesi bu manada üzerlerine düşen görevleri, yerine getirememektedir.”

“Vaat Etmek Kolay, Önemli Olan Yapmak”

“Otahisar Belediye Başkanı Sayın Genç, 2014 ve 2019 Yerel Seçimleri öncesinde ‘Ortahisar müzeler kenti olacak’ demişti. Seçim vaatlerini anlatan kitapçıklarda da, ilçede yapılacak çok sayıda müzenin proje görselleri ve bilgileri yer alıyordu. Şöyle bir hatırlayalım, 1461 Fetih Müzesi, Muhacirlik ve Kurtuluş Müzesi, Işık Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Basın Tarihi Müzesi, Oyun ve Oyuncak Tarihi Müzesi, Kalepark ve Deniz Müzesi, Ticaret Müzesi, Spor Tarihi Müzesi… Hani nerede bu müzeler? Kaç tanesini yaptınız? Bu müzelerin yanında kültür ve sanat merkezi sözü de verilmişti. Bu vaatler şimdiye kadar yapılmadığı gibi bundan sonrada yapılabilecekmiş gibi görünmüyor. Tarih kentiyiz, kültür kentiyiz diyoruz ancak tarih ve kültür adına gerekenleri yapmıyoruz.”

“Plansız, Projesiz, Fizibilitesiz Bol Keseden Vaatte Bulunmak, Siyaset Değildir!”

“Sayın Genç, 'Ortahisar Belediyesinin hizmet üretemediği, başarısız olduğu' yolunda yapılan eleştirilere, sürekli olarak 'sosyal ve kültürel belediyecilik' yaptıklarını söyleyerek cevap veriyor. Hani nerede kültürel belediyecilik? Siyasetçilerin seçimleri kazanmak için bol keseden, plansız, projesiz, fizibilitesi yapılmadan vaatlerde bulunmaları, maalesef siyaset kurumuna ve siyasetçiye güveni zedelemektedir. Bu durum, halkı aldatmak değil de nedir? Nasılsa kimse takip etmiyor, hesap sormuyor, diye mi düşünülüyor? Yoksa, "Yapacaktık ama yapamadık, ne yapalım, gelecek seçimde yine vaat ederiz, kitapçıklara yazar halkın karşısına çıkarız” diye mi düşünülüyor.”

“Ortahisar, İlk Yerel Seçimde Layık Olduğu Yönetime Kavuşacaktır”

“Ortahisar ilçesinin, bu belediye dönemindeki ilk dönem maalesef kayıp dönemdir. İkinci dönem ise ilkinden daha da kötü olacak gibi duruyor. Bilhassa belediyenin ekonomisi ağır bir yük altındadır. Bu tablo sürdürülemez bir tablodur. İnşallah ilk yerel seçimde Ortahisar layık olduğu hizmetleri üretebilecek bir yönetime kavuşacak ve ilçemizin yüzü gülecektir.”

Son Güncelleme: 25.05.2022 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.