Turhan: “Trabzon Turizminde Neler Oluyor, Yetkililerden Açıklama Bekliyoruz”

08 Haziran 2022 Çarşamba 12:13
Turhan: “Trabzon Turizminde Neler Oluyor, Yetkililerden Açıklama Bekliyoruz”

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, başta alt yapı çalışmaları ve tarihi eserlerin restorasyonu olmak üzere Trabzon turizminde büyük sorunlar yaşandığını belirterek, “Bu yaşanan olumsuzluklarda, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne 2 yıldan uzun bir süredir asaleten atama yapılmayışının etkisi var mıdır?” diye sordu.

Turhan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten bürokratın görevden alınması ve şehir turizmindeki sorunlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

TURİZM ŞEHRİ TRABZON’UN TURİZM MÜDÜRÜ YOK!

“Aynı zamanda AKP Trabzon Milletvekili sayın Bahar Ayvazoğlu’nun eşi olan sayın Ali Ayvazoğlu tarafından yürütülen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevi, Ayvazoğlu’nun Nisan 2020’de Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tayinin ardından vekaletle yürütülmeye başlanmıştı. Şimdi de görevi vekaleten yürüten bürokrat görevden alındı. AKP’li yetkililer, görevden almanın Sümela Manastırının restorasyonuyla ilgili yürütülen bir soruşturmayla ilgili olduğunu söylüyor. Bu idari bir karardır, asıl önemli olan böylesine önemli bir göreve bugüne kadar asaleten atama yapılmayışıdır.”

HANİ TRABZON BİR TURİZM ŞEHRİ İDİ?

“Şehir ekonomisi için çok önemli olan turizm sezonunun başladığı, bozuk ekonomik ortamda esnafın umudunu turizme bağladığı bir dönemde, Trabzon’un Kültür ve Turizm Müdürünün olmaması, genelde AKP iktidarının, yerelde ise AKP’li yöneticilerin ve milletvekillerinin vizyonunu göstermektedir. Siz bir yandan ‘Trabzon bir turizm şehridir’ diyeceksiniz, ama şehre bir kültür ve turizm müdürü atamayacaksınız? Bunun gerekçesi nedir, çıkıp açıklayın da kamuoyu gerekçeleri öğrensin.”

“BU KONULARI YAKINDAN TAKİP EDİP KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ”

“Restorasyonlarda gecikmeler yaşanıyor, büyük hatalar ortaya çıkıyor, tarihi eserler zarar görüyor. Bir yandan da yerel yönetimlerin yürüttüğü alt yapı çalışmaları sırasında tarihi eserlerin ve kültür varlıklarının zarar görmesi meselesi var. Bütün bu olumsuzluklarda asaleten bir müdür atanmayışının, böylesine önemli bir görevi vekaleten yürütme ısrarının payı var mıdır? Bu atamanın yapılmayışının ana gerekçesi nedir? Bu ülkede, bu şehirde kültür müdürlüğü yapacak kimse yok mudur? Bu problemlerin, bu maliyetlerin hesabını kim verecektir? Sorumlular kimlerdir? Yoksa her zamanki gibi problemlerin üzeri mi örtülecek? Saadet Partisi olarak bütün bu konuların yakından takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendireceğiz.”

Son Güncelleme: 08.06.2022 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.