Turhan: “Trabzon’daki Öğrencinin İstanbul’daki Kadar Kıymeti Yok mu?”

06 Haziran 2022 Pazartesi 09:33
Turhan: “Trabzon’daki Öğrencinin İstanbul’daki Kadar Kıymeti Yok mu?”

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma yaptığı zamları eleştirdi. Turhan, İstanbul’da AKP’li meclis üyelerinin öğrenci zammına karşı çıktığını hatırlatarak “Trabzon’daki öğrencinin İstanbul’daki öğrenci kadar kıymeti yok mu?” diye sordu.

Turhan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma yapılan zamlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Turhan’ın açıklaması şu şekilde:

Otobüs Ücretleri Minibüs Ücretlerine Yaklaştı

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi, suya yapılan yüzde 47’lik zammın ardından ulaşıma da zam yaptı. Şehir içi tam yolcu biniş fiyatı 3,75 TL’ye, öğrenci biniş fiyatı ise 2,00 TL’ye çıktı. Akçaabat ve Yomra ilçemizde ise tam yolcu biniş fiyatı 5,00 TL, öğrenci biniş fiyatı 3,00 TL oldu. Bu zamların ardından otobüs ücretleri neredeyse dolmuş ücretlerine yaklaştı. Otobüsler zaten balık istifi! İnsanlar, bilhassa dar gelirliler ve öğrenciler, neden otobüsü tercih ediyor? Ayakta yolculuk yapmak için değil herhalde. Dolmuşa göre daha ucuz olduğu için. Şimdi o imkan da kalmadı.”

İstanbul’da Öğrenciyi Düşününler, Trabzon’da Unutmuş Gözüküyor

“İstanbul’da ulaşıma zam gündeme geldiğinde AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri buna karşı çıkmıştı. Trabzon’da ise bu zam savunuluyor. Demek ki mesele halk ya da öğrenci meselesi değilmiş! Buradan sormak istiyorum, Trabzon’daki öğrencinin İstanbul’daki öğrenci kadar kıymeti yok mu?”

İnsanlar Artık Kuruşun Hesabını Yapıyor, Bu Tablo AKP İktidarının Eseridir

“Sayın Zorluoğlu yapılan zammı “1,5 TL olan öğrenci biniş fiyatına yalnızca 0,50 kuruşluk bir artış uygulayarak öğrenci dostu şehir olma özelliğimizi de sürdürüyoruz” diyerek savunuyor! Sizin yalnızca 50 kuruşçuk dediğiniz zam yüzde 25’e tekabül ediyor. Sayın Zorluoğlu, size göre, yani kamunun kaynaklarının kullananlara göre ’50 kuruşçuk’ bir yekün teşkil etmeyebilir ama ekonomik krizle perişan olan halkımız artık kuruşun hesabını yapıyor. Maalesef Türkiye bu günleri de görmüştür ve bu tablo, AKP iktidarının eseridir.”

Belediye, Maliyet Hesabını Reklam ve İsrafta Yapmalıdır

“Belediye yönetimi artan maliyetleri gerekçe gösteriyor. İyi de maliyetlerin artışının sorumlusu halk mıdır, öğrenci midir? Bunun tek sorumlusu sizin partinizdir, iktidarınızdır. Eğer maliyet hesabı yapıyorsanız, gereksiz reklam harcamalarını ve israfı bırakın. Belediyelerin mülklerini satmak yerine gelir getirici yatırımlar yapın. Özelleştirmelerle kamuyu iyice zayıflattınız, haliyle devletin elinde ekonomi politikası uygulayacak ne araç ne de imkan bıraktınız. Devleti, halkı serbest piyasaya teslim ettiniz, hareket edemeyecek hale getirdiniz. Bu işin tek çözümü sandıktır ve halkımızın yeni bir yönetime kavuşmasıdır.”

Son Güncelleme: 06.06.2022 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.