Turistler kaçabilir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu’nun yeni Başkanı Hasan Volkan Kantarcı,“İnsanlar yeni Uzungöl’ler ve Ayder’ler aramaya başladılar.”

19 Ağustos 2018 Pazar 12:31
Turistler  kaçabilir

TÜRSAB Başkanı Hasan Volkan Kantarcı, “İnsanlar yeni Uzungöl’ler ve Ayder’ler aramaya başladılar. İnsanlar kargaşalıktan, fahiş yemek ve konaklama fiyatlarından rahatsız oluyorlar” dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu’nun yeni Başkanı Hasan Volkan Kantarcı, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzungöl’deki sorunları sıralayan Kantarcı, “Çok yapılaşma mevcut. Kaldırımlar yok. Adeta yürüyemiyorsunuz. İnsanlar yeni Uzungöl’ler ve Ayder’ler aramaya başladılar. İnsanlar kargaşalıktan, fahiş yemek ve konaklama fiyatlarından rahatsız oluyorlar. Yaşadıkları problemleri sürekli dile getiriyorlar. Şu gerçek ki Akçaabat’ta 20 liraya yediğiniz köftenin aynı miktarını Uzungöl’de 40-50 liraya yiyebiliyorsunuz. Uzungöl’e ulaşımda ciddi sıkıntı. Altyapıda yok. Alternatif çözüm şart. Otopark olmalı” dedi.

YENİ HEDEFLER BELİRLEDİK

Yabancı turistlerin Türkiye’yi ziyaret etmeye yönelik rezervasyonların olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Kantarcı, “Ülkemizde 2018 yılı yabancı turist hedefi kırk milyondu. Son günlerdeki yabancı turist rezervasyonları yaşanmasından ötürü bu rakamı yakalayacağımız inancı uyandı bizde. Özellikle Avrupalı turistlere göre Türkiye daha ekonomik turizm bölgesi olarak öne çıkıyor. Durum böyle olunca turizmde yeni hedefler belirledik” diye konuştu.

9 AY TESİSLER BOŞ KALIYOR

Karadeniz Bölgesi’nde yeterli sayıda otel olduğuna dikkat çeken Kantarcı, “Oteller yönüyle bölgemiz yeterli tesisler mevcut. Ancak bu bizi yanıltmasın bölgemizdeki tüm turizm faaliyetleri 3-4 ay süreyle yapılıyor. Geri kalan 8-9 ay aynı tesisler boş kalıyor. Hal böyle olunca kış mevsimine girerken elemanları işten çıkartıyorlar. Haliyle bu durum bölgemiz istihdamına faydalı olmuyor. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için turizmi yılın tamamına yayacak çalışmalar yapmalıyız. Kış mevsimi de otel oda fiyatlarının düşük oluşu yazın yüksekliği sorunu da ortadan kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.

EVLER AHŞAPTAN YAPILMALI

Kantarcı sözlerine şöyle devam etti: “Gerekli çalışmalar için piyasa analizleri yapılmalı. Yayla turizmini geliştirmeliyiz. Buralardaki yapılaşmanın önüne geçmeliyiz. Butik yayla evi işletmeciliği yapmalıyız. Evlerin tümünü ahşaptan imal etmeliyiz. Günü birlik yapılan piknik turizmini 2-3 güne çıkaracak düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz. Yaylalarda organik yerel ürünleri turistlere sunacak çalışmaları hayata geçirmeliyiz. Japonların bölgemiz için yürüttüğü çalışmaları bunun için model almalıyız.”

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.