Turizme darbe vurulmasın

Genel Kurul’da görüşülüp kurulması planlanan ajansa tepki var:Turizme darbe vurulmasın

09 Temmuz 2019 Salı 09:49
Turizme darbe vurulmasın

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkındaki kanun teklifine tepki gösteren turizmciler, “Kendisini ayakta tutmaya çalışan sektöre darbe vurulmasın” görüşünde birleşti.

HİÇBİR FAYDASI OLMAZ

TBMM Genel Kurulu’nun bugün görüşeceği Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkındaki kanun teklifine turizm sektöründen tepki geldi. Turizmciler, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve bazı AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan teklifin hiçbir faydasının olmayacağını dile getirerek, “Bu teklifin amacının anlaşılır bir tarafı yoktur. Kabul edilmesi halinde de turizm sektörü zarar görecektir” dediler.

SEKTÖRE DARBE VURUR

Ajansın kuruluş amaçlarını gerçekleştirebilmesi için faaliyetlerin finansmanında kullanılmak üzere turizm sektör temsilcilerinin turizm faaliyetlerinden elde ettikleri gelir üzerinden ‘turizm payı’ alınacak olmasının ise konunun en önemli noktası olduğunu söyleyen turizmciler şöyle konuştu: “Bu paraların sektörden alınacak olması zaten kendisini ayakta tutmaya çalışan sektöre daha da darbe vuracaktır.”

KURULUŞ AMACI NE?

Kurulması planlanan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığı ile Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşması amacıyla imkan ve fırsatların dünyada tanıtılması, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılması, turizm yatırımlarının, ülke ekonomisindeki payının ve hizmet kalitesinin arttırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Turizmciler ajansın bölgesel olarak kurulabileceğine de vurgu yaparak, “Yıllarca sektör merkezden yönetildi sonuç hep iflas noktasına taşındı. Bu konuda bölgesel anlamda bir çalışma olursa daha yararlı olacaktır” diye konuştular.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.