Türk araçlarına sınırda stop!

Rusya ve Kazakistan’da biten geçiş belgeleri Türk Nakliyecilerin dert küpü oldu

16 Mart 2021 Salı 09:30
Türk araçlarına sınırda stop!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Rusya ve Kazakistan’ı transit geçen Türk plakalı TIR’lar için geçiş belgesi dozbala’ların bittiğini belirterek, ihracat yüklerini taşıyan araçların sınırda stop ettiğini söyledi. 

Özer, tehlikeyi yetkililere 15 gün öncesinden haber vermelerine rağmen yetkililerin konu karşısında sağır olduklarının altını çizerek, “15 gün önce Kafkaslara çalışan Türk Nakliye sektörünü bekleyen geçiş belgesi tehlikesini gündeme getirdik. Biz seslendirdik biz işittik.İnsanlar program yapabilmeleri için her gün hava durumu ve korona hatırası yayınlanıyorken,İhracatımızı taşıyan sektörümüzün sorunlarını çözecek yetkililer kafalarını deve kuşu gibi kuma gömdü. Ülkemizin ihracatını Rusya ve Kazakistan üzeri taşıyacak nakliyecilerin geçiş belgeleri bitti. Ulaştırma Bakanımız yetkililerimiz her gün azalan belgeleri sisteminizde göremezsiniz sesimizi neden duymadınız. Biz sizden anlaşmalarla sabit  hakkımız ğeçiş belgesi sorununuzu çözmenizi istedik” dedi. 

ASFALTA ÇIKMAK İSTİYORUZ
Sorunun çözümünün basitliğini kaydeden Özer, “Çok basit bir şey istedik. Türk Nakliye sektörünü bitirme, birilerini zengin etme politikaları mı var ? Bakanlığımız ihracat  taşımalarında tek sorunuyla ilgilendiği sektör tren. Ülkemizin ihracatını sadece  tren taşıyamaz  buna ne alt yapı ve ekipman müsait değil . Nakliye sektörümüz ihracat yükleriyle sınırda stop etti. Sayın cumhurbaşkanım size olan sevgimizi yanınızdakiler bitirmek istiyor. Nakliyecilerimizin çalışabilmesi adına sınırlarımızda neden geçiş belgesi yok ? Türk araçlar sınırda daha ne kadar bekleyecek ? Bu belgeler ne zaman gelecek ? Bize kim cevap verecek ? Bu araçlar kolay alınmıyor. Yaklaşık 7 yılda  araç  sahibi  olunuyor.Taşima  yapılan ülkelerde yabancı ülke araçlarına göre bir çok eşitsizliklere maruz kalan Türk  nakliyecilerimiz yaşatılan eşitsizliklerden dolayı  ihracat yüklerimizdede tercih edilmiyor.Bakanlığımızın belge politikası Sektörümüze karşı ilgisizliği yüzünden biz yarını göremiyoruz.

NİYE MAĞDUR EDİLİYORUZ
Özer, milli nakliye sektörünün mağdur edilmesine anlam veremediğini kaydederek, “Sektörümüz olmazsa hiçbir şey olmaz. Tren de olsun. Herkes rızkını yer. Ama bizim rızkımızı da kapatmayın.Devletimize  güvendik, yatırım yaptık. Bizi savunun. Sorunlarımıza karşi duyarsız kalmayın. Sektörümü artık görün duyun. Bizi niye dinlemiyorsunuz. Sektörümüzü iş bilmez yöneticiler yüzünden sektör göçü yaparak calişiyor ülkemizde yabacı plaka arac sahibi yüzlerce firma oluştu neden diye yetkililerimizin merak etmiyormu ? Sesimizi duyuracağız. Pes etmeyeceğim. Bir gün o kapılarda Türk plaklar beklemeden elit şekilde geçecek. Yönetici vatandaşın sorununu bu kadar görmezden gelemez. Belge alınmayan ülkenin biri Rusya diğeri Kazakistan. Bu belgeleri de şartsız vermek zorundalar. Siz tren için mi bu belgeyi almıyorsunuz yoksa almaya kabiliyetiniz mi yok. Türk milli nakliye sektörünün çalışabilmesi için sorununuzu çözün. Vatandaşın yanında olun. Şoförler de insan. 15 gün önce bu sorun  geliyor dedim benden başka kimse duymadı” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.