Türk Eğitim-Sen Trabzon 1’nolu Şubesin den imza kampanyası

Türk Eğitim Sen Öğretmenlik Meslek Kanununun Çıkarılması İçin İmza Kampanyası Başlattı

23 Kasım 2020 Pazartesi 11:17
Türk Eğitim-Sen  Trabzon 1’nolu Şubesin den imza kampanyası

Türk Eğitim Sen Trabzon şube başkanı Coşkun Dilber açıklamasında; Bilindiği gibi 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılacağı bilgisi Sayın Cumhurbaşkanınca ifade edilmiştir. Ancak o tarihten bugüne kadar geçen iki yıllık sürede yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi için herhangi bir adım atılmamıştır. Türk Eğitim-Sen olarak, 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan kazanılmış haklarımızı geriye götürmeyecek, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve eğitim çalışanları olarak statümüzü sağlam zemine kavuşturacak bir meslek kanununu yıllardır talep etmekteyiz. Bunun, hem öğretmenlik mesleğinin hem de eğitimimizin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz.

Verilen sözlerin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala TBMM nezdinde bir girişimde bulunulmamış olması kabul edilemez. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kamuoyuna ilan edilen 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ndeki en önemli taahhütlerden bir tanesi olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce TBMM gündemine getirilmelidir. Bu süreçte, başta sendikalar olmak üzere tüm paydaşların ve çalışanların kanaatleri de dikkate alınmalıdır. Bu amaçla Türk Eğitim-Sen olarak, yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için 12 Kasım tarihi itibari ile imza kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız halen devam etmektedir. Pandemi nedeniyle okullara ara verilmesinden kaynaklanan sıkıntılara aldırmadan tüm eğitim camiası çalışanlarını aşağıdaki dilekçeyi imzalamaya davet ediyoruz. Öğretmenlerimiz haftada bir gün zümre olarak dönüşümlü şekilde okullara geleceklerdir. Bu günlerde işyeri temsilcilerimizce imza ile ilgili işlemler yürütülecektir. Ayrıca şunu da ifade etmek gerekir ki; Türk Eğitim-Sen olarak çalışmalarımızın taklit edildiğinin farkındayız. Elbetteki eğitim çalışanlarının gözünden bu durum kaçmamaktadır. Her şeye rağmen eğitim çalışanları için mücadeleye devam edeceğiz. Eğitim çalışanları olarak kendi kaderimize sahip çıkma adına; bütün meslektaşlarımızı, Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz. İlgili dilekçe aşağıdadır.

Son Güncelleme: 23.11.2020 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.