Türk markalarına ABD pazarına giriş kapısı olarak Miami gösterildi

Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Burç Ceylan, Amerika Birleşik Devletleri ve Latin Amerika ülkelerinde büyükmek isteyen Türk firmalarının bu pazara mutlaka Miami üzerinden giriş yapmalarını önerdi.

22 Kasım 2019 Cuma 09:23
Türk markalarına ABD pazarına giriş kapısı olarak Miami gösterildi

Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Burç Ceylan, ticari çalışma ziyareti nedeniyle ABD’de bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar ve TTSO Genel Sekreteri Ali Rıza Kul’dan oluşan Trabzon heyetini evinde ağırladı.

“FLORİDA BÜYÜK FIRSATLAR YARATIYOR”

Başkonsolos Burç Ceylan, Miami ve Florida Eyaleti’nin ticari yapısı ve olanakları hakkında heyete bilgi verirken, ABD’nin büyük bir pazar olduğunu, mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ceylan, Türk işadamlarının ABD’ye daha sık bu tür geziler düzenlemesini beklediklerini vurgulayarak, “Mutlaka gelin ve kendinizi, ürettiğiniz mallarınızı tanıtın. Bu büyük pazarda mutlaka olmalıyız” dedi. ABD pazarına girmek isteyen Türk firmalarına Florida Eyaleti’nin büyük fırsat yarattığını aktaran Ceylan şunları söyledi:“Florida vergi avantajları sağlayan bir eyalet haline geliyor. New York’tan sonra en büyük ikinci ticaret ve finans merkezi oluyor. O nedenle Miami üzerinden ABD pazarına ve Latin Amerika ülkelerine açılabilirsiniz. ABD’deki bütün eyaletlere ve Latin Amerika ülkelerine Florida üzerinden büyük bir lojistik dağıtım hattı bulunmaktadır. Özellikle dünya Cruise merkezi olan Miami’de bütün gemiler gıda ve içecek gibi gemi kumanyalarını yüklemektedir. Miami aynı zamanda gıda ve çiçekçilik ürünlerinin ABD’ye dağıtıldığı bir merkezdir. ABD’deki çiçekçilik sektörünün yüzde 86’sı Miami’den yürütülmektedir. Yaklaşık 10 milyar dolarlık uçak ve araba yedek parçası Miami’den ihraç edilmektedir. Bu ihraç miktarının özellikle arabadan oluşan 2 milyar doları ise iade oluyor. Onlar da Miami üzerinden alınıyor ve buranın en büyük ithalatını oluşturuyor.”

“FLORİDA’YA GÜNDE BİN KİŞİ TAŞINIYOR”

Günde bin kişinin ABD’nin diğer eyaletlerinden ve yurtdışından Florida’ya taşındığını belirten Başkonsolos Ceylan, “Bu taşınmada şirket merkezlerinin Florida’da olması da büyük sebep teşkil etmektedir” dedi. Miami’nin dünya Cruise taşımacılığının başkenti olduğunu belirten Ceylan, “Florida Eyaleti yılda 62 milyon turist ağırlıyor. En büyük ticari alan turizmdir. Yılda 8 milyon Cruise yolcusu gemiyle Miami’ye geliyor” diye konuştu.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Başkonsolos Ceylan ve eşine çeşitli hediyeler ile isminin yazılığı olduğu Trabzonspor forması hediye etti. Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ayrıca Türkiye’nin Miami Başkonsolosluğu anı defterini de imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.