Türk ve Macar işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss başkanlığındaki heyetle Trabzon’a gelen Macar işadamları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Türk iş adamlarıyla bir araya geldi, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

17 Ekim 2018 Çarşamba 15:21
Türk ve Macar işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Türk-Macar İş Konseyi Başkanı Andres Rew ve Macar işadamlarından oluşan heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek iş dünyası temsilcileriyle görüştü.

“İLİŞKİLERİ SICAK TUTMAK İSTİYORUZ”

Başkan Hacısalihoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bu tür ziyaretlerin iyi ikili ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:“Ortak noktalarımızdan biri Kanuni Sultan Süleyman. Zigetvar’daki festivale defalarca katıldık. İlişkileri sürekli sıcak tutmak istiyoruz. Kanuni ekseninde düzenlenen etkinlikler güzel bir sinerji oluşturuyordu. Birkaç yıldır ara verilen bu etkinliklerin yeniden hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Dilerim ki bugünkü toplantıda da işadamlarımız işbirliği yapacak fırsatları bulurlar. Önemli olan işadamlarının ayağını bir yere alıştırmak. Devletler anlaşmalar imzalayarak iş dünyasına bir yol açıyor. Burada tüm ticari ilişkiyi kuracak olan işadamlarıdır. Sayın büyükelçimiz geçen yıl işadamlarını getireceği sözünü vermişti. Bu sözünü tuttuğu için çok memnunuz. İnanıyorum ki bu görüşmeler başlangıç olacaktır” dedi.

Hacısalihoğlu, Macar iş adamlarına da TTSO’nun yürüttüğü projeler, Yatırım Adası, Trabzon’un ekonomik ve ticari yapısı hakkında bilgi verdi. Hacısalihoğlu, “Trabzon tarihi çok eski çağlara dayanan bir lojistik merkezidir. Afganistan’a kadar uzanan geniş hinterlanda sahiptir ve bu bölgenin en güvenli ticaret ve yatırım merkezi konumundadır. Trabzon’a yatırım yapan işadamları bu hinterlanda çok rahat açılabilir. Ayrıca tarih ve doğa turizminde de ülkemizin en önemli kentlerinden biridir” ifadesini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ZİYARETİNDE İKİ ÖNEMLİ ANLAŞMA İMZALANDI”

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise, Trabzon’la ekonomik, ticari, kültürel ve bilimsel faaliyetlerin yoğunlaşması için fahri konsolosluk açmayı arzu ettiklerini ve bu konudaki çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirterek, “İlişkilerimizin daha da yoğunlaşması için Macar işadamlarıyla Trabzon’a geldik. Çok faydalı görüşmeler yapılacağına inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan’ı ziyaret ederek Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile biraraya geldi. Her ikisi de özellikle ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini istiyor. Bu ziyarette çeşitli anlaşmalar imzalandı. İki ülkenin Eximbank’ları arasındaki anlaşma önemli. Ayrıca KOSGEB ile Macaristan’daki karşılığı olan Macar milli Ticaret Evi arasında da anlaşma imzalandı. Sektörlerin birbirleriyle temasa geçmesi için b anlaşmaları çok önemsiyoruz. Tabi bu anlaşmalar sadece birer evrak. İşadamlarının içeriğini doldurmasını bekliyoruz. Ancak o zaman devletlerin yaptığı çalışmaların bir anlamı olur” diye konuştu.

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Türk-Macar İş Konseyi Başkanı Andres Rew ise, iki ülke arasındaki ticaret rakamlarının büyümesi için işadamlarının daha fazla çaba sarfetmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Hacısalihoğlu ile konuk büyükelçi Gabor Kiss ve Konsey Başkanı Andres Rew günün anısına karşılıklı plaket ve hediye takdim etti.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Açılış toplantısının ardından Türk ve Macar işadamları ikili iş görüşmesi etkinliğinde bir araya geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.