TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: YAKIŞMAYAN SALDIRI CEZALANDIRILMAK İSTENEN KAMU ÇALIŞANI! Neden

Kamu Çalışanları Kamu hizmetlerini tarafsızca sunma özelliği taşır. Dolayısıyla TÜRKAV, TiSKİ Genel Müdürüne yapılan saldırıyı şiddetle ret etmektedir. Günlerdir basında yer alan TİSKİ Genel Müdürüne yapılan saldırıda objektif ve gerçekçi haber yaparak kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren Basın çalışanlarını TÜRKAV adına tebrik ediyorum.

16 Mayıs 2020 Cumartesi 10:13
TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: YAKIŞMAYAN SALDIRI CEZALANDIRILMAK İSTENEN KAMU ÇALIŞANI! Neden

Kamu çalışanları kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV), ifade etmektedir ki, Trabzon’ a düşürülmek istenen gölge yerine, kamu hizmetlerinde yandaş tercihlerindeki eksikliklerin görülmesi gerekmektedir. Kamu Çalışanları üzerinde kendilerini imtiyazlı görenlerden Kamu Çalışanlarına Trabzon’ da da, bazen maalesef saldırılar olmaktadır. Bunlar basın aracılığıyla da olmaktadır. TÜRKAV, Kamu Çalışanlarına yapılan bu saldırıların hukuka yapıldığını öteden beri ifade etmektedir. TİSKİ Genel Müdürü Sayın Ali TEKETAŞ’ a da makamına giderken saldırı iddiası Kamu Çalışanı eşi olarak kamuoyunun önüne gelmiştir. Kamu Çalışanına yapılan saldırıyı TÜRKAV ret etmektedir. Dolayısıyla araştırma ve inceleme yapılmadan değerlendirmede bulunulması doğru değildir. Kamu Çalışanlarının ve hizmetlerinin bütünlüğünü oluşturan TÜRKAV, Kamu Çalışanları için Hukukun varlığı olmazsa olmazdır. Buradan bakmak gerekmektedir. KAMU HİZİMETİ VATANDAŞ İÇİN VARDIR. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin yerine eşinin Kamu Çalışanı olarak cezalandırılması anlayışını Kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Hukuk devletidir. Trabzon’ a yakışmayan TİSKİ Genel Müdürüne yapılan saldırıda iddia edilen kişinin yerine, eşine Kamu Çalışanı olarak uygulanmak isteyen cezalandırmanın anlaşılmazlığıyla kabul edilemezliğini ifade ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.