Türkav'dan Boztepe açıklaması

Türkav Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru,kamuyu hedef göstermek boynu bükük Boztepe'ye hizmet etmemektedir.Değerlendirmeler bizi aldatıyor mu?

03 Eylül 2019 Salı 10:51
Türkav'dan Boztepe açıklaması

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru ,Trabzon’un, tarihi mirasıdır Boztepe. Diyerek Trabzon’ un bu bölgesi için daha önce TÜRKAV olarak yaptığımız basın açıklamamızı kamuoyunun bilgilerine sunmuştuk. Ve Sayın Bakan’ın Trabzon’a yaptığı ziyareti öncesinde Trabzon’daki Meslek odaları ve STK’ların açıklamalarına “biraz sabır” diyen Sayın Bakan’ın Trabzonluları sağduyuya çağırdığını basından öğrenmiştik. Değerli Basın Mensupları, İster kişisel bakış olsun, isterse toplumsal, Kurumsal varlık, kararların nihai sonucunu göstermez. Bazen beklenmeyen, bazen de beklenen fırtına ve karışıklıklar olabilir. Beğenmediğimiz açıklamalar cereyan eder. Bütün bu zikzaklar, sallantılar; sağlam fikirli, gerçekleri kendi mihraklarında değerlendireme melekesine sahip kişilerde telaşa, şaşkınlığına düşürmez. TÜRKAV; Kamu, Kamu çalışanlarını ve hizmet alanlarında sivil toplum varlığıyla sorumluluğa sahiptir. TÜRKAV, Bilinen doğrunun kabul edilmesini ve bilinmeyenleri de öğrenmiş olmak anlayışına sahiptir. Buradan bakıldığında, Kamu kurumu olan Karayollarının; yollar için, tarihi eserler ve dokusu dahil hiçbir şey dinlemediği gibi açıklamalarda bulunan Meslek odalarının değerlendirmeleri bizi aldatıyor mu? Sorusunu akla getirmektedir. Sadece ve sadece bütün sorumluluğu burada görmek çokta haklılık kazandırmayacaktır/ kazandırmamıştır. Karayolları sorumluluğunun dışına çıkamaz. Yani; Kamu çalışanları meslek odalarının da üyeleri olabilmektedir. Dolayısıyla, Kamu, Kanun ve yönetmeliklerle görev yapan kesimdir. Kamu çalışanları kendi bildiğince hareket edemez. Etmesi de mümkün değildir. Kamu Çalışanlarının Yasalara karşı da sorumluluğu vardır. Tarihe boynunu büken Boztepe’den viyadüklerle Trabzon’u kuşatma altına almasında KAMU KURUMU ve Kamu Çalışanlarını sorumlu addetmek gerçeklikten uzaklaşmaktır. Üzümü yemek değil, bağcıyı dövmektir. Trabzon’un yaşanabilir olmasında, sorumlu noktada olanların, çalışma ve kararları tek taraflı olduğu sürece tartışmalar bitmeyecektir. Siyasi erk, Yürütme erki. yanı yasama ve yürütme (Kamu), Sivil Toplum Kuruluşları Şehrin konumlarında ortak düşünce varlığıyla ORTAK AKLI amaç edinmelidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.