TÜRKAV'dan Sözde Ermeni Soykırımı İddialarına Tepki

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; ABD Ermeni lobisine yenildi.

27 Nisan 2021 Salı 15:13
TÜRKAV'dan Sözde Ermeni Soykırımı İddialarına Tepki

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını asılsız bir şekilde soykırım olarak nitelendirmesine tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı.

Tarihi olayları tarihçilere bırakarak ortada olan bu saçmalıklara dair görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmaktayız. ABD Ermeni lobisine yenildi. ABD Başkanı Biden, soykırım diyerek tarihi hakikatlere saygısızlık yaparak hukuku hiçe saymıştır. Biden bu kararla, korkunun, endişenin ve belirsizliğin yanında yer almıştır. Siyası oyunuyla bundan sonra Türk Tarihine yön verilebileceği vahşiliği içinde olduğu görülmektedir. Tarihi geçmişe dair vesikalardan örnekler vererek günümüze bakacağız.

Avrupa tarihçileri ve Ermeni tarihçileri, kendileri hakkındaki değerlendirilmelerinde hemen hemen hepsinde ortaya çıkan sonuç, birkaç sahifelik yazı ile görülmektedir. Ermeniler, Orta Asya’dan Trakya’ ya ve oradan da Anadolu’ya yayılmış olan Firik’ ler olduğu varsayımındadır. Bu faraziye Heredot tarihine dayanır. Ermeni tarihçileri ise buna katılmaz. Nereye dayandıkları konusun da Ermeniler, Erivan’ in kuzeyinde Elagöz dağına yerleştiklerinden, Buraya Hayikistan veya Ermenistan denilmişti.

Hayatta bazı tuhaf rastlantılar vardır. Bir kaç örnek vermek istiyoruz; Ermenilerin hangi sebeplerle Fırat’ı geçip Ararat mıntıkasını tercih ederek bu yerlere doğru yürüdüklerini bilmiyoruz. Ancak, göçtükleri tarihlerde olup bitenleri biliyoruz Rus Kurmay Generalin yazdığı “ Van ve Bitlis vilayetleri istatistiği” ne kısaca bakalım; Ne diyor. Türk vahşetine hiçbir yerde tesadüf edilemez. Eğer bir Türk’ten bir söz alacak olunursa, bu söz, kuvvetli noterlerin tasdikinden daha sağlamdır.
 Avrupa’nın bunca yıllardan beri TEHCİR yaygarası Türkiye’nin tedrici olarak (yavaş yavaş) parçalanması maksadına matuftur. Azerbaycan’a Karabağ’da işgal edilen topraklarının alınması için meşru hakkını kullanmasına Türkiye destek verirken, aynı düşünmeyenlerin ABD Başkanı Biden’ in sözde soykırım açıklamasına destek veren kartvizitlerini görmekteyiz.

AVRUPA POLİTİKASINA ADI KARIŞAN ERMENİ HALKINA YAZIK OLDU

Ermenilerin Türkiye’deki sıkıntılı durumları hep hayal ve uydurma hikâyelerdir. Hâlbuki Türkiye’deki Ermeniler diğer yerlerde yaşayan Ermenilerden daha kötü halde değildirler. Ermenilere arşivlerinizi neden açamıyorsunuz? Diye sorulan sorunun cevabi buradadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Tarihçileri, Arşivleri açalım diyebilecek kadar tarihi geçmişinden emindir. Başı diktir. Tarihi geçmişinden endişesi yoktur. Ancak, Tarihi ile yüzleşemeyen Ermeni, biraz sonra yine örnekleriyle vereceğimiz alçaklıklarını hiç bırakmamışlardır. Avrupa politikasına adı karışarak kullanılmıştır. Avrupa diplomatı tarafından adının hiç ağızlarına alınmaması daha hayırlı olurdu. Avrupa’nın devamlı oyuncağı olan Ermeni’ye ve Ermeni halkına yazık oldu. Bu söz Heyetle Ermenistan’da bulunan kutup Kâşifinin açıklamasıyla yer almıştır. Ermeni tarafını görmüş ve dinlemiş olan bu heyet, birazda Türkiye’nin Doğu vilayetlerinde dolaşmış olsaydı; Ermenilere Türkleri seviniz derdi. Onlarla iyi geçininiz derdi.

Bir başka örnek verirsek. Türkiye’ye bir heyetle gelmiş olan Amerikan heyetinin Başkanı General Harburd, Erzurum’ da askeri ve milli azim ve kudreti gördükten sonra Erivan’ a gidince, Ermeni Hükûmetine ve onların aydınlarına şu tavsiyelerde bulunmuştur.
 Delegenizi Paris’e göndererek hele de Türk düşmanlığını körükleyeceğinize, Erzurum’a gönderseniz. Türklerle anlaşmaya ve dost olmaya çalışın. Sizi Türk dostluğundan ve Türk alicenaplığından başka kurtarabilecek hiçbir kuvvet yoktur. Defalarda bu uyarlarının yapılmasına rağmen ermeni Hükümeti, gerçek durumunu göremedi. Dost nasihatini duymamak için kulaklarını tıkadı. Avrupa diplomatlarının elinde oyuncak olmakta inat ederek. Sevr anlaşmasını imzalama gafletinde de bulundu diyor. Amerika general. Bakın Sevr’i imzalama gafletinden bahsettik. Ancak, Kars Kalesini ve son müdafaa mevzilerini kaybeden Ermeni, Daha sonra Türk Milli Hükümetinin alicenaplığına sığınarak bıkkın bir halde yalvararak, Sevr anlaşmasında ermeni delegelerinin kusurlarını da itirafla af dilediler. Ve Sevr anlaşmasındaki imzalarını geri aldıkları bilinmektedir.

Türk idaresinde en zengin, rahat ve hür yaşamış olan ermeni milletinin, 1895- 1920 yılına kadar geçen 25 yıllık sürede siyasetini ve tabi mukadderatını idare edenlerin kabiliyetsizliği ve beceriksizliğine bakılınca insan hayretler içinde kalınmaktadır. Bu idare anlayışı yaptıkları zulüm ve işkencelerin varlığıyla yer almışlardır. Türkiye’de şehirli Ermenileri arasında gerçekten vatansever görülemez. ABD Başkanının Soykırımı tanıma açıklamasını destekleyenler Ermeni komiteleridir. Bunlardan TBMM’de görev yapanlar da görülmektedir. Herkesin ermeni olduğu

ABD BAŞKANININ YAPMASI GEREKENLER

Şehit edilen Türk Diplomatları için ailelerinden ve T.C. Devleti’nden, Türk dünyasından, dünya kamuoyundan ve tarihten af dilemelidir.

Ermeni komitelerince tarihte zararlı gördükleri Türk devlet yöneticileri için kara listeler hazırlayarak bunları teker teker katlettiklerini Biden unutmuşsa da, TÜRKAV buradan hatırlatmaktadır ki, Tarihinde soykırım bulunan ABD, tarihinde soykırım bulunmayan Türk Milletine karşı alçaklık içindeki bakışıyla kendi tarihini unutturmak için midir?

Bu gün değişen nedir? ABD Başkanı Biden’ in bakışı ile siyası oyununa bırakılacak durum değildir tarih. Biden’ e buradan soruyoruz; Geçmiş tarihinize bakın ve kendi heyetinizin Başkanı olan General Harburd’ un raporunu, arşivlerinizden çıkararak saçmalıklarınıza son verin. Sadrazam Sait Halim Paşa Roma’da, Talat Paşa Berlin’ de, Dr. Bahaeddin Şakir ve Trabzon Valisi Cemal Azmi, yine Berlin’ de Ermeni çetelerinin kurşunlarıyla hayatlarını kaybetmişlerdir. Şehit olmuşlardır. Ermeni çetelerince Türkiye Cumhuriyeti Devleti diplomatları hedefleri olmaya devam etmişken, ABD Başkanı Biden’ e hatırlatmak gerekmektedir. Amerika tarihi, Türk tarihi ile kıyaslamak bile kıyaslanamaz. O halde kimi yargılamaktasınız? 
Tarihinizin nereye dayandığı bilinmeyerek, soykırımın öncüsü olduğunuz bilinmektedir. Günümüzde de hiçbir yaptırım ve tepki bile duymamanız tarihinizin varlığıdır.

Ermeniler her devirde Türk milletinin büyük yardımlarını görmüştür. Türk vatandaşı gibi vatandaşlık hak ve hukukundan istifade etmiştir. Hala Amerika’da vatandaşlarına renkleri siyah veya başka nedenlerle vahşilik içinde uygulamalarınızın olduğunu neden unutmaktasın? Güzel sanatlarda, tamamen var olan Ermeni vatandaşları, Türk idaresinde askerlikten de muaf tutulmuştur. Özellikle orta doğuda ve Dünya’nın birçok yerinde mazlum milletlere siyah vatandaşlarınla katliamlar yapmaktasın. Aynı katliamı yaptırdığın ABD vatandaşlarını kendi ülkende aynı lokantada, yemek bile yemekten mahrum bıraktığın gibi, insanlıktan da haberin olmayan tarihe sahipsin? Türk’ ün yönetiminde bulunduğu Ermenler, zenginleşebiliyor, Hatta Dışişleri, Milli Eğitim, Ticaret ve Tarım Bakanlıklarında yüksek memuriyetlere de getirilmişlerdir. Mithat paşa Rus savaşı çıktığında itimat ve güven ile emniyeti gerektiren siyasi bir  görevi Odyan efendiye vererek Paris’ e, Londra’ya görevlendirmişti. Sulan Abdülhamit zamanında Hukuk müşaviri Gabriyel Nora Dukıyan idi. Türklerden daha çok vatandaşlık hak ve nüfusuna sahip olan Ermenileri, tahrikler karşısında isyanlar çıkarmaya çalıştıkları olduğu halde Türk Milletinin büyüklüğü mevcuttu. ABD Başkanı Biden, Amerika’da kendi vatandaşlarına eşit ve hakkaniyetle yaklaşmayan farklıların orta iken siyasi çıkarlarınız adına, Türk Milletine karşı tavrınız su üstüne yazı yazmak olmuştur. Türk Milletine karşı her olumsuz durumda yer almış olan Ermeni’ ye, gerek içerde gerek se dışarıdan olunan destek tarihinin çöplüklerinde yerini almaktadır. Dün olduğu bu günde yerini alacaktır.

Son Güncelleme: 27.04.2021 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.