TÜRKAV'dan Tabakhane Açıklaması

TÜRKAV: Açılan Tarihi Miras Ortada… Tabakhane Köprüsünde İlk Adım.

28 Ocak 2021 Perşembe 14:52
TÜRKAV'dan Tabakhane Açıklaması

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru Tabakhane Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu.Kuru yaptığı açıklamada şu ifadelere yerverdi. Değerli Basın Mensupları, öncelikle objektif anlayışınızla Trabzon TÜRKAV’ in kamuoyu değerlendirmesini, açıklamasını 04.08.2020 tarihinde manşetlere taşıyarak gösterdiğiniz duyarlılığınıza teşekkür ediyorum. Tabakhane köprüsünde ilk adım atılmıştır. Trabzon’ un tarihi varlıklarıyla kimliklerine dair TÜRKAV’ in çalışmalarını kamuoyuna ve ilgililerin bilgilerine sunan yazılı, sanal ve görsel basınla objektif aklın varlığının sonucu olmuştur.

TÜRKAV, Tabakhane köprüsünü gündeme taşımıştı. Tabakhane köprüsünde tamamen istenilen olmasa da, alınan sonuç görmekteyiz. TÜRKAV’ in çalışmalarına, objektif değerlendirmeyi yapan yerel yöneticilere de teşekkür ediyoruz. Trabzon TÜRKAV Yönetim Kurulumuzla köprüde yaptığımız incelemede, duyarlılık ve tarihsel varlığın hakkının teslimi çabasını gördük. Öncelikle işe doğru yerden başlayıp problemin adımının da açık yüreklilikle konulması gerekmekte olduğu önemli olmakla birlikte Nihai hedef olmalıdır. Tarihsel değerlerimizin de yüklediği sorumlulukla kendi uygarlığımız filizlenecekse, bu değerlerimizin akıl ve tarihi mirasına sahip çıkarak, işe akıl kullanımı değerinden başlamak gerekirdi. Öylede olmuştur. Söylemler tarihsele ve tarihten bu güne uzanan hatıralara bakarken Trabzon’ un birçok tarihsel sulietinin içler acısı durumuna ve Tabakhane köprüsünün içler acısı durumuna karşı Trabzon TÜRKAV dikkatleri çekmiştir çekmektedir.

TABAKHANE KÖPRÜSÜNÜN SULİETİNİN ORTAYA ÇIKARILMASI YAKIŞAN OLMUŞTUR

Ancak, Gereksiz ağaçların budanması köprüye özgürlüğünü verse de, sökülmesiyle uygun olan yerlere dikilmesi daha doğru olacaktır. Köprüye yapışık ağaçların çatlaklar meydana getirmesi nedeniyle kazımasını, fanyaslar kazınarak aslına uygun hale getirilmesini ve Yapılacak ışıklandırmayla da görkemiyle yerini alacağını ifade etmiştik. İlk adımın atılması yaklaşımını ortak aklın kullanımında önemli görerek teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme: 28.01.2021 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.