TÜRKAV'dan Trabzonspor Açıklaması

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’ un hacimsizliği kamuoyunda görülmektedir.

10 Mayıs 2022 Salı 16:47
TÜRKAV'dan Trabzonspor Açıklaması

Trabzonspor'un Türk ve dünya tarihinde yerini aldığını söyleyen Trabzon TÜRKAV Başkanı  Kenan Kuru, neden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şampiyon olan bir takımı alkışlayamadı.

Bilindiği üzere sporun bütün alanlarında tarihi çok parlak olan Trabzon şehri,  Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun Şampiyonu Trabzonspor olmuştur. Trabzonspor’ un şampiyonluğu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’ un hacimsizliği ile kamuoyunda görülmektedir.

Trabzonspor renklerine yönelik ortaya koyduğu anlayışıyla Türk Futbol tarihinde vicdanın kabul etmediği başka bir değerlendirmeyle yer almıştır. Trabzonspor’un şampiyonluğunu hazmedemeyen Koç, taşların yerinden oynamasına yönelik açıklama gereği neden duymuştur? Geniş ölçüde mücadele, başarı ve spor ahlakı etrafında var olan spora dair varlık gösterememiştir. Koç, kutuplaşma çabasına Trabzonspor’u taşıyamamıştır. Trabzonspor taraftarı ise kutlamalarıyla, coşkusuyla dünya futbol tarihinde örnek olmuştur. TÜRKAV ve Trabzonspor kongre üyesi olarak kutluyorum.

Trabzon TÜRKAV ve Trabzonspor kongre üyesi olarak sporu, ATATÜRK’ ün “…Sporun, zeki, çevik ve ayni zamanda ahlaklısını severim” ifadelerinde görmekteyiz. O halde, bilgi toplumu ile sporu yeniden gerçekçi değerlerine oturtmadıkça, coşkunun heyecanın olamayacağını hatırlatmak isteriz. Fenerbahçe Başkanı Koç’ a bakarak sporun heyecanından ve spora özgü sistemlerin varlığından söz edilebilinir mi?
Hızını alamayan Koç, Trabzonlulara kadar tepkisini göstermiştir.
Bakın, Beşiktaş’ in Başkanı Trabzonludur. Beşiktaş’ i şampiyon yapan Trabzonludur. Türk Milli takımına Dünya Üçüncülüğü yaşatan Trabzonludur. Örnekleri çoğaltabiliriz. Neden? Koç, şampiyon olan bir takımı alkışlayamamıştır. Ve Trabzonlu’ ya karşı bu kadar tepkisi anlaşılamamaktadır?

ÖRNEK TARAFTAR COŞKUSU
Trabzonspor kongre üyesi olarak kamuoyu ile paylaşmak istiyorum ki; Türk futbolu için çok yönlü bilgi akışının sağlanması ve bilgilendirmenin gerekli olduğu ortadadır. Şampiyonluklar yaşamış birçok kupayı kulübüne taşımış takımın taraftarları olarak Trabzon’ da, Ülkemizin her yerinde ve dünyada ortada olan coşku, örnek taraftar varlığının ifadesidir. İşte böyle bir fotoğrafın sonrasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’ un, Trabzonspor ve Trabzonluyla ilgili açıklamaları bir güç olarak nitelenmemiştir.

BASININ GELİŞİMİ
Biliyoruz ki; basın, toplumun istemlerini ifade ettiği ve çalışmalarını yansıtabildiği oranla bağımsızdır. Türk futbolundaki duruma karşı istenileni bilgi akışı olarak kamuoyuna veremeyen medyanın etkin olamadığı gerçektir. Trabzonspor için, genel basın – medya, ne oranla güçlü ve ortak değerleri yansıtmıştır/yansıtmaktadır?
Basının ve medyanın gelişimini de anlatan Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe Başkanı Koç’ un sanıldığı kadar güçlü olmadığını göstermiştir.
Trabzonspor taraftarı 2021- 2022 sezonunda da sporu etkin hale getirmiş ve beraberinde şampiyon olmuştur. Coşkusunu yaşamaktadır. Kutlu olsun

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.