TÜRKAV Kâbe resminin yere serilmesi tepki gösterdi.

TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru: Kâbe resminin yere serilmesi inanç değerlerimize saldırıdır, kabul etmek mümkün değildir. Şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

01 Şubat 2021 Pazartesi 10:45
TÜRKAV  Kâbe resminin yere serilmesi tepki gösterdi.

Boğaziçi üniversitesindeki, dini ve milli konulardaki vakalarının ilk olmadığını dile getiren TÜRKAV  Başkanı Kenan Kuru, acilen çözümünün gereği olmalıdır. Kâbe mabedinin resminin yere serilmesi ne demektir? Bu anlayışı sergileyenler için üniversite yönetimi ne yapmıştır? Kamuoyu bilmek istemektedir. Boğaziçi Üniversitesi İslam dininin mabedi Kâbe’nin fotoğrafının burada yere serilerek kargaşanın azmettirilmesinin çabalarına ev sahipliği yapmaktadır. Neden? O halde ilgililerin önemli probleme el atarak çözümü adına gerekli tedbirlerin alınmasının elzem olduğu ortadadır. Üniversite yönetiminin konuyla ilgili bir uygulaması var mıdır?

Kâbe resminin yere serilmesi inanç değerlerimize saldırıdır, kabul etmek mümkün değildir. Şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu uygulama ve anlayışları Boğaziçi Üniversitesi bilimsellikle veya üniversite özgür düşüncesi diye anlatamaz. Boğaziçi üniversite, Milli ve dini konularla alışılagelmiş fitnece bir anlayış içinde neden olmaktadır? TÜRKAV ifade etmektedir ki; Türk Milletinin birliği ve bütünlüğü açısından yaklaşıldığında inanç kargaşasına yol vermemek için, hak ve düşüncenin temelinde insanların inançlarını kendi irade ve anlayışları yerine, birbirlerinin hukukuna riayet ederek yaşabilecekleri bir demokrasi inşa etmek olmalıdır. TÜRKAV, Dini mabedin yerde serilmesinde kim varsa ortaya çıkarılmasını ve Hukuk devleti içinde gereğinin yapılmasını, Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Son Güncelleme: 01.02.2021 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.