TÜRKAV: Nevruz, Türk’ Ün Bayramıdır

22 Mart 2022 Salı 13:53
TÜRKAV: Nevruz, Türk’ Ün Bayramıdır

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Dünya Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kuru mesajında Türk milletinin tarihinde, inancında, kültüründe var olan geleneklerin önemli yeri bulunmaktadır. Nevruz’ da bunlardan biridir ve önemlisidir. Hiç şüphesiz ki; tarihin akışını ve medeniyetin gelişmesini sağlayan faktörlerin başında ortak idealler yer almaktadır. Coğrafya ise, akarsular, denizler, bitki ve iklim faktörünün temel özelliklerini oluşturmaktadır. Türk dünyası İçinde bulunulan ve yaşanılan hayatın imkânlarını sunan coğrafyamız içinde Allah’a şükrediyoruz.

ÇIKIŞ NOKTASI TÜRKİSTAN…

TÜRKAV olarak; Nevruz’ la, doğru kaynakların değerlendirilmesini ve objektif bakışın oluşturulmasını önemli görmekteyiz. Türklerin, Ergenekon’dan çıkışı ile…21 Mart’ta Nevruz, Türk dünyasında kutlanılmaktadır. Ve yapılan etkinliklerle hakkının teslimi gerçekleşmektedir. TÜRKAV olarak ifade ediyoruz; Nevruz, hiç kimsenin inanç ve yerel özellikleri, mensubu olduğu düşünce anlayışı gözetilmemiş, herkes, tek düşünce etrafında birleşmektedir. O halde, Nevruz’la birlik sağlanmıştır. Birlik olmak, var olmak, varlıklı olmak olmuştur... Tarihten günümüze çeşitli etkinliklerle kullanılarak devam eden Nevruz’ la, Cülus törenleri düzenleyen Kağanların, Başbuğların ve Göktürk Han’larının nevruz kurultayı yapmış olduklarını görmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de dünden devraldığı tarihi geçmişiyle Nevruz’ u yaşamaktadır.

TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; Bizi bir arada tutan öz müşterek, ideallerimizdir. Bu ideallerimiz; bir olmak, var olmak ve varlıklı olmaktır. Eğilimlerimizin, düşüncelerimizin ve ideallerimizin bize sağladığı Türk Kültür unsurları olduğunu ifade eden TÜRKAV, Gönüllere giren, güllerin açtığı, börtü böceğinin bile canlandığı dem olan nevruzu, bu anlayışla değerlendirmekteyiz. Yani, nevruz, her yönüyle Türk Geleneği ve Türk Bayramıdır. Baharın habercisidir, ilkyaz bayramıdır. Türk dünyasının, İnsanların birliğini ve ayni ülkü etrafında toplanmalarını çok önemli gören ortak hafızamızdır.
 

Son Güncelleme: 22.03.2022 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.