TÜRKAV Trabzon'dan 19 Mayıs Mesajı

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru: 19 Mayıs Türk’ Ün Şahlanışıdır

19 Mayıs 2022 Perşembe 10:49
TÜRKAV Trabzon'dan 19 Mayıs Mesajı

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, mesajında şu ifadeleri

Bu gün, 103. yıldönümünü kutladığımız 19 MAYIS ATATÜRK’ ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI vesilesiyle, istiklal mücadelesinin lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnetle, şükranla yâd ediyoruz.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) olarak ifade etmeyiz ki; 103. Yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs 2022, bu gün, geçmişin emanetlerine daha sıkı bağlılık göstermek, daha ileriye gitmek, kültürümüzü uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için, 19 Mayıs, kuvvet vermektedir.

19 MAYIS 1919…

19 Mayıs, Türk’ ün ateşle imtihanıdır.
19 Mayıs, Türk Milletinin varlığını, başka milletlerin insafına bırakmayacağını ilan ettiği gündür.
19 Mayıs, Türk’ ün şahlanışıdır.
19 Mayıs, Türk’ ün batıya indirdiği balyozdur.
19 Mayıs milli değerlerini unutmuş görünenlere karşı Mustafa Kemal Paşanın öncülüğünde Türk milletinin yeniden kendini buluşu ve dirilişidir.
19 Mayıs, 103. yıl önce Samsun’ dan vatan toprağına atılan tohumdur.

19 MAYIS GÖNÜLLERDE YEŞERDİ…

Bu gün, dünden alınan mirasla yeşeren tohumların varlığını görmekteyiz. Bu tohumlar fikirlerle can buldu, yıllardır gönüllerde yeşermiştir…
TÜRKAV Milletin hizmetinde olarak ifade etmektedir ki; Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni daha güçlü kılarak yarınlara taşımak için, milletini her şeyden çok seven nesiller yetiştirerek, çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak olmazsa olmazımız olmalıdır. O halde; ATATÜRK’ ün; “ Ben her şeyden evvel bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum böyle öleceğim. Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım tamdır. Ben görmezsem bile, gözlerimi bu dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım” diyerek Nesillere verdiği hedefini gerçekleştirmek gerekmektedir.
Türk Birliği ile tarihinin en kuvvetli durumuna sahip olan Türk milleti, dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Bu gün bağımsızlığını kazanan Türk Devletlerinin dayanışması olmaktadır. Bu dayanışma Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olarak sahip olacağı gücü görmektir.

103. Yıl önce Samsun’ dan başlayan o şuurla, bu gün, milli birlik ve beraberlikle dünya üzerinde saygın şerefli bir millet olarak süregelen varlığımızı, yükselme arzumuzu, heyecanımızı, yüreklerimizde yaşatmaya mecburuz.

19 Mayıs 1919’ da, Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’ a ayak basmasıyla başlayan, Türk Milletinin kurtuluş mücadelesi zaferle sonuçlanmış ve Cumhuriyetle taçlanmıştır. Kutlu olsun.

Son Güncelleme: 19.05.2022 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.