TÜRKAV Trabzon'dan Açıklama "Putin Müslüman Neden Olur"?

26 Ocak 2022 Çarşamba 15:09
TÜRKAV Trabzon'dan Açıklama "Putin Müslüman Neden Olur"?

Putin’ in Müslüman mı oldu? haberinin Rusya basınında yer alarak tartıştırılması sonrası Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Kurıu; Müslüman dünyası ve özellikle Türk dünyası için, coğrafi konumu nedeniyle değerlendirme konusudur. Putin İslam dünyasına; İslam’a göre yönetim şekliniz olsun Müslüman olacağını da ifade etmişti… TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; İran Devlet Başkanının ziyaretinde; Rusya Devlet Başkanı PUTİN’ in Müslüman mı oldu haberi bize neyi hatırlattı. Bu tablo, OBAMA içinde aynı haberle ABD Başkanı Müslüman mi olduğuydu…! Ne olmuştur; Obama Müslüman olmadığı gibi, Müslüman katliamlarıyla tarihte yerini almıştır. ABD eski Başkanı Obama ‘in Başkanlık dönemine kısaca baktığımızda, Müslümanların huzuru hiç olmamıştır. zülüm, yokluk, sefalet, vatanlarından uzaklaştırılma gibi…durumla dünya Müslümanlığı karşı karşıya kalmıştır. Asya’ da, Ortadoğu’daki Türk dünyası’ da sıkıntı içinde olmuştur. Adaletsizlik ve zulümlerle meydana gelmiş olan Sefalet, aynen devam ederken, Türk devletleri hariç, Müslüman ülkeleri ve dünya bu sese kulaklarını kapatmıştır.

İran Devlet Başkanı’yla, Moskova’daki Kremlin sarayındaki görüşmede. Yani: İran devlet Başkanı “Selamünaleyküm” diyerek salona girerken, Rusya Devlet Başkanı PUTİN’ in “Aleykümselam” demesi diplomatik bir yaklaşım mıdır? Veya İran’ la, Rusya’nın ortak dayanışma görüntüsü müdür? İran Devlet Başkanına, PUTİN’ in Aleykümselam karşılığı Müslüman mı oldu? Şeklinde Rusya basınında yer alması ise, anlamlılığını beraberinde getirecektir.
Rusya, Deli Petro’nun ifadesinde görüldüğü gibi; sıcak denizlere inme hayali hep olmuştur…

DOĞAL GAZI SOĞUK HAVA ŞARTLARINDA KESİLDİ.

İran Türkiye’ye taahhüt ettiği doğalgazı kesmiştir. Türkiye’nin doğalgaz giriş noktaları tam kapasite çalışır durumda olduğu halde sadece İran doğalgazı teknik durum diyerek niye kesmiştir?

Türkler, tarih ve insanlık önünde saygın ve hakkaniyetli bir millettir. Bu saygınlığını asırlar içinde meydana getirdikleri medeniyet ve kimlik mirası göstermektedir. Bu güne kadar asaletini göstererek tarihe damgasını vuran Türklerin eserleri bunun şahididir. Bu eserlerin sahibi bir milletin evlatları olarak, TÜRKAV olarak hatırlatıyoruz ki; milli şuur halinde kendi varlıklarına sahip çıkma sorumluluğu olmalıdır. Ne kadar bilgi ve gerçekçi bakış açısına sahip olunursa ne yapılmak istenildiği anlaşılmış olabilecektir. O halde İran ne yapmak istemektedir? Anlamak için çokta zor olmamaktadır.

Türkiye’nin ev sahipliğinde 12 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’ da Türk Devletleri Teşkilatı’nın imzalanmasıyla karnı ağrımaya başlayan Slav, AB, ABD, Pers, Kıtay, gibi basiretsizlerin rahatsızlıklarını takip ediyorduk. Bu birlik ve beraberliğin çok önemli üyesi Kazakistan’da meydana gelen olayları dünya bir anda izledi. Türk dünyasının birlik ve beraberliği için ne kadar ibret verici olduğu belli olmamış mıdır? Putin’in Müslümanca selamlaşmasının asıl hedefinin ne olduğuna bakılırken, tarihi geçmişle günümüze kıyaslama yapılması gereği olmalıdır. Bakın, Kazakistan’daki son günlerdeki durumu ortaya koyan kimlerdir? Rusça dilini ikinci resmi dil olmaktan çıkaran Kazakistan’a, …birçok kimlik gerçekçiliğini uygulayan Kazakistan’a karşı ortada olan tablonun sahibi kimlerdir? Örnekleri çoğaltabiliriz…

Kazakistan’da Türkistan şehrinin, Türk dünyasının Başkenti ilan edilmesi gibi… Türk Devletleri Teşkilatı’nın güç birliği mesajı, PUTİN’ i, İran’ la, Müslümanca selamlaşmaya kadar getirmiştir…

Son Güncelleme: 26.01.2022 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.