Turkcell çalışanlarına “Gebelikte sağlıklı beslenme” eğitimi

rabzon Özel İmperial Hastanesi ve Turkcell Global Bilgi işbirliği ile Turkcell Global Bilgi çalışanlarına “Gebelikte sağlıklı beslenme” konusunda eğitim verildi.

08 Aralık 2017 Cuma 09:35
Turkcell çalışanlarına “Gebelikte sağlıklı beslenme” eğitimi

Özel İmperial Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Dyt. Ayca Yılmaz Kaya, tarafından Turkcell Global Bilgi bünyesinde çalışan anne adaylarına hamilelik döneminde bebeğin sağlıklı gelişimi ve konforlu bir doğum süreci geçirmek için doğru beslenme programının uygulanmasının önemi anlatıldı. Gebelikte kilo alımının normal ağırlıktaki kişilerde 9-14 kg aralığında olması gerektiğini belirten Kaya ”Gebelik süresince yetersiz kilo alımı, düşük doğum ağırlıklı bebek doğum riskini artırır. Gebelik süresince aşırı kilo alımı bebeklerde iri bebek sahibi olmaya ve erişkin dönemde obeziteye yol açabilir. Gebelik süresince normal ağırlıkta olan bireylerde zayıflama diyetleri kesinlikle önerilmez. Obez bireylerde ilk üç ay zayıflama diyeti uygulanabilir. Hamilelik döneminde kilo kontrolünü sağlamak için yeterli ve dengeli beslenme uygulanmalı, besin çeşitliliğine önem verilmedir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.