Türkiye'de Mu varyantı alarmı...

10 Eylül 2021 Cuma 10:13
Türkiye'de Mu varyantı alarmı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Mu varyantının iki kişide tespit edildiğini açıkladı. Delta'dan sonra ortaya çıkan bu varyant, ilk kez Kolombiya'da görüldü. 40 ülkede tespit edilen Mu varyantının öldürücü olup olmadığı henüz bilinmiyor. Yeni mutantın belirtileri ise ateş yüksekliği, öksürük nöbetleri ve koku-tat almada değişiklikler şeklinde sıralanıyor. Kolombiya'da ortaya çıkan ve dünyaya yayınlan Mu varyantı, ülkemize kadar geldi. Delta varyantının ardından tehlike saçan bu varyant, Türkiye'de ise şu ana kadar 2 kişide görüldü.

SEMPTOMLARIN TAM LİSTESİ 

Uzmanlar bunun sadece en yaygın 3 semptom olduğunun altını çiziyor. Mu ve diğer varyantlara yakalanan kişilerde görülen semptomların tam listesi ise şöyle...

1- Baş ağrısı
2- Titreme
3- Olağandışı yorgunluk
4- Boğaz ağrısı
5- Bilinçte bulanıklık
6- Deri döküntüsü
7- Ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler
8- Kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları
9- Nefes darlığı
10- Göğüs ağrıları
11- Kas ağrıları
12- Boğuk ses
13- İshal
14- İştahsızlık
15- Karın ağrısı
16- Burun akması
17- Hapşırma

Son Güncelleme: 10.09.2021 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.