Türkiye Kamu-Sen:Acilen zam istiyoruz

Enflasyon ve zamlar karşısında kamu çalışanlarına acilen zam yapılması gerektiğini kaydeden Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber “Bu zam aynı zamanda piyasaları da rahatlatacaktır” dedi.

14 Ekim 2018 Pazar 13:17
Türkiye Kamu-Sen:Acilen zam istiyoruz

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, eylül ayı asgari geçim endeksinin 212 TL aylık kayıpla sonuçlandığı belirtilerek enflasyonla mücadelenin gerçekçi olmadığını ifade etti. Dilber bu enflasyon ve zamlar karşısında kamu çalışanlarına acilen zam yapılması gerektiğini kaydetti. Dilber “Bu zam aynı zamanda piyasaları da rahatlatacaktır.” dedi. 

YOKSULLUK SINIRI 3 BİN TL

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan Eylül 2018 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 3 bin TL olarak hesaplandığını açıklayan Başkan Dilber “Ağustos ayında, 5978,82 TL olan dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 212,22 TL artışla 6 bin 191,04 Lira olarak belirlendi. Yapılan araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği gibi sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın Eylül 2018 verilerine göre günlük 46,85 TL olduğu, Ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 1.405,47 TL olmuştur.” diye konuştu.

HERKESİ KAPSAMALI

Dilber, “Eylül 2018 itibarı ile ortalama 3.419,32 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının yüzde 41,1 'ini oluşturdu.” ifadelerine yer verdi. Bir memurun, ortalama maaşının yüzde 66,87'sini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldığını belirten Başkan Dilber, kamu görevlilerine ek zam yapmanın artık zaruri bir hale geldiğini kaydetti. Dilber “Ek gösterge sorunu bütüncül bir yaklaşımla kamu görevlilerinin tamamını içerecek şekilde çözülmelidir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.