Türkiye’nin en modern Köy Pazarı Trabzon’a yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında Köy Pazarının yapım ihalesi 3 Temmuz’da gerçekleştirilmişti. Yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Kısa sürede başlanılacak olan yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla Trabzon, Türkiye’nin en modern Köy Pazarına kavuşmuş olacak.

09 Ağustos 2018 Perşembe 15:57
Türkiye’nin en modern Köy Pazarı Trabzon’a yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje  ile Trabzon, Türkiye’nin en modern Köy Pazarına kavuşmuş olacak.

70 ARAÇLIK OTOPARKI OLACAK

Proje kapsamında Köy Pazarının bodrumunda otopark yer alacak. Bu sayede alışverişe gelenlerin otopark ihtiyacına en güzel şekilde cevap verilebilecek. Modern Köy Pazarının zemin katında dükkânlar, birinci katında Trabzonlu kadınların ürettikleri ürünleri rahatlıkla satabilecekleri açık satış yerleri ve ikinci katında esnaf lokantası yer alacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, modern Köy Pazarının Trabzon’un çok büyük bir kazanımı olacağını söyledi. Trabzon’un sembolü haline gelen mevcut Kadınlar Pazarının tarihi hüviyetine uygun olarak yenilenmesinin elzem olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, değerlendirmesinde şunları kaydetti:“Trabzon’umuzun her köşesinde çalışmalarımıza seferberlik halinde devam ediyoruz. Tabakhane kentsel dönüşüm projemizi de ivedilikle sürdürmekteyiz. Tabakhane’de kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımızı tamamladığımız Pazarkapı Kavşağı ile Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) arasındaki alanda uygulama projesinin inşasına TOKİ tarafından başlanmıştır. Bu alan yeşil hava koridoru olacak şekilde düzenlenmektedir. Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Pazarkapı Kavşağının kuzeyinde kalan Kadınlar Pazarı ve bölgesi belediyemiz tarafından yenilecektir. Burada mevcut Kadınlar Pazarının yerine yaklaşık 11 milyon TL maliyetle Türkiye’nin en modern Köy Pazarını inşa ederek Trabzon’umuzun, halkımızın, şehrimizin misafirlerinin hizmetine sunacağız. Ayrıca Pazarkapı Kavşağı da Karayolları tarafından akıllı kavşak olarak yeniden düzenlenmektedir. Tüm bu çalışmalarımız tamamlandığında bu alan Karadeniz’in en gözde, en modern alanı haline dönüşecektir. Trabzon’umuza hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan Gümrükçüoğlu, mevcut Kadınlar Pazarındaki açık satış alanında, ürettikleri ürünleri satan Trabzonlu kadınlara, inşaat süreci için geçici alan oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.