Ulaşıma Bakan eli

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora: “Gerek Kanuni Bulvarı gerekse de Güney Çevre Yolu’nu Ulaştırma Bakanımız ile görüştük. Tüm muhataplarıyla birlikte Trabzon’da detaylı bir toplantı gerçekleştirecek.”

29 Temmuz 2018 Pazar 12:14
Ulaşıma Bakan eli

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, hem Kanuni Bulvarı hem de Güney Çevre Yolu Projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cora, başta Kanuni Bulvarı ve Güney Çevre Yolu Projeleri olmak üzere Trabzon’da ulaştırma projelerinin masaya yatırılacağını yakın zaman içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun Trabzon’a geleceğini söyledi. Cora, Bakan Turhan’ın Trabzon’un tüm dinamikleri ile ulaşım sorunları ile ilgili detaylı bir toplantı gerçekleştireceğini dile getirdi.

EN ÖNEMLİ SORUN ULAŞIM  

Trabzon’un en önemli sorunlarından birinin ulaşım ve trafik sorunu olduğunu belirten Cora, “Bunun farkındayız. Bu anlamda AK Parti iktidarı döneminde birçok projeyi hayata geçirdik. Tanjant yolunu bitirdik; sahil yolunu tamamladık. Güney Çevre Yolu düşünülürken Kanuni Bulvarını projelendirdik. Şuanda ilerlemektedir. Kanuni Bulvarı da Tanjantın iki katı, Güney Çevre Yolunun da yarısı mahiyetinde bir projedir” dedi.

TRABZON GELİŞİYOR

Cora, Trabzon’un her geçen gün geliştiğini belirterek “Göç alan bir şehir konumundayız. Turizm potansiyeli her geçen gün artan bir şehirdir. Yazın trafik karmaşıklığı had safhada oluşuyor. Biz bunun bilincindeyiz. Ulaştırma alanındaki projelerimiz devam ediyor. Maçka-Trabzon arası tek şeritti şimdi duble yol oluyor. Uzungöl-Of arası tek şeritti duble yol oluyor. Şimdi Akçaabat-Düzköy arası da duble yol oluyor. Bu duble olan yollar aynı zamanda turizm aksıdır. Sümela, Uzungöl, Haçka yaylası başta olmak üzere Hıdırnebi ve Kayabaşı yaylaları” diye konuştu.

ÇEVRE YOLU ‘ALTIN KUŞAK’ GİBİ TRABZON’U SARAMLI

Cora, “Tüm bunlara rağmen Erdoğdu yolu da yine bizim dönemimizde vizyon projelerimizden biri oldu. Ama tüm bunlara rağmen Trabzon şehrinin 50-100 yılını kurtaracak proje Güney Çevre Yoludur. Güney Çevre Yolu şehrin gerçeğidir ve en önemli ihtiyacıdır. Ancak Çevre Yolu için daha farklı bir proje ortaya koymamız gerekiyor. Yani şehri tamamen bir altın kuşak gibi çevreleyecek bütün Trabzon’u esasında kapsayacak bir planlama olması lazım. Beşikdüzü’nden başlayacak şekilde her ilçe merkezine bağlantı olacak şekilde bir çalışma yapılması lazım” şeklinde konuştu.

YENİDEN REVİZE EDİLMELİ

Güney Çevre Yolu Projesinin yeniden revize edilmesi gerektiğini yineleyen Cora, “Bu konuyu hem Ulaştırma Bakanımız Sayın Cahit Turhan hem de Karayolları Genel Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu olumlu bakıyor. Projenin de revize edilmesini istiyorlar. Mevcut projenin ihtiyaçları karşılamayacağını düşünüyorlar. Dolayısıyla bizim şuanda öncelikli düşüncemiz Kanuni Bulvarını hızlandırmak. Kanuni Bulvarı bittiğinde de hemen Güney Çevre Yoluna başlayacak bir ortamın hazırlanmasıdır. Hemen başlayabilmemiz için de Çevre Yolunun acilen revize edilmesi gerekiyor. Şimdi onu başlatacağız” ifadelerini kullandı.

TURHAN TRABZON’A GELECEK

Bakan Turhan ile Güney Çevre Yolu Projesini görüştüklerini ve yakın zaman içerisinde hem Bakan Turhan’ın hem de Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu’nun Trabzon’u geleceklerini ifade ederek “Sayın Bakanımız ile Güney Çevre Yolunu ana hatları ile görüştük. Ancak ortak kararımız şudur ki Sayın Bakanımız Trabzon’u ziyaret edecek. Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ilçe belediye başkanlarımız ile hep beraber bir toplantı yapıp projenin Trabzon’da planlamasını yapacağız ve bir tarih ortaya koyacağız. Trabzon’un ulaştırma projeleriyle ilgili detaylı ve kapsamlı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Çok yakın bir tarih içerisinde” dedi.

KANUNİ BULVARI GECİKTİ

Cora sözlerine şöyle devam etti: “Kanuni Bulvarı gecikmiştir. Mülkiyet ihtilafları, kamulaştırma soruşturmaları, şehir içinde çalışmaların  getirdiği zorluklardan dolayı süreç biraz uzadı. Ayrıca yolun güzergahında 18 uygulamasının planlanması ve bundan vazgeçilmesi ve yeniden kamulaştırma kararı alınması nedeniyle süre de uzadı. Kamulaştırma problemlerinden dolayı beklemediğimiz gelişmelerle karşı karşıya kaldık. Ama içeride alacağı olmasına rağmen güçlü bir müteahhit bir firmamız vardır. Çalışmalarına devam etmektedir. Hem Ulaştırma Bakanımız hem de Genel Müdürümüz ile de konuyu paylaştım bu dönem müteahhiti de rahatlattığımızda karşılıklı olarak çift şantiye ile yani hem Çukurçayır tarafından hem de Karşıyaka’dan kurulacak çift şantiye ile çalışmalar hızlandırılmasını amaçlıyoruz. Bundan sonra inşallah daha hızlı şekilde ilerleyecek”

Sonnokta Gazetesi 

Son Güncelleme: 29.07.2018 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.