Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu başlıyor

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen bu yıl ki Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu'nun uluslararası olması bizlere gurur veriyor dedi.

09 Ekim 2018 Salı 14:00
Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu başlıyor

12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Akçaabat’ta yapılacak olan “Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat” sempozyumu öncesinde Akçaabat Belediyesi bünyesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.Basın toplantısına Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Başkan yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, eski milletvekili Ali Kemal Başaran, Kemal Üçüncü ve çok sayıda basın mensubu katıldı.Toplantıda konuşan Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Belediyemizce Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut-somut, yazılı-sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi, dinler tarihi, etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri başlıkları altında, 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat” adlı sempozyumun 2.’sini düzenliyoruz. Böyle bir sempozyum vasıtasıyla bölgemizin, ilimizin ve ilçemizin tanıtımını da yapmaya çalışacağız. Sempozyumda genel olarak 28 oturum yapılacak. Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenlerin katıldığı sempozyumumuz büyük bir organizasyon olacak. Şimdiden sempozyumumuza ilgi gösteren, katılan ve sunum yapacak hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hem Akçaabat hem de bölge insanımızı sempozyumumuza davet ediyoruz. İnanıyorum ki Akçaabatımız ve bölgemiz hakkın merak edilen her şeyi sempozyumumuzda bulacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Başkan Türkmen’in konuşmasının ardından eski Milletvekili Ali Kemal Başaran ve Kemal Üçüncü’de sempozyum hakkında görüşlerini dile getirdi.

Sempozyumda  Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi,  dinler tarihi,  etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konular yer alacak.12-14 Ekim 2018 tarihlerinde 3 gün sürecek sempozyumda toplam 112 bildiri akademisyenler ve uzmanlar tarafından sunulacak.12 Ekim 2018 Cuma günü Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait salonda yapılacak açılışın ardından, Osmanlı Belgelerinde Akçaabat Sergisi ve Ortamahalle Sergisi görücüye çıkacak. Hemen ardından Akçaabat Belgeseli gösterimi ile yapılacak açılış konuşmalarının ardından ise öğleden sonra Erol Günaydın Sanat Merkezindeki iki salon ve Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ait iki salonda oturumlar başlayacak.Toplam 28 oturumda gerçekleşecek sempozyum, değerlendirme oturumunun ardından son gün yapılacak gezi etkinliğinin ardından sona erecek. 

Son Güncelleme: 09.10.2018 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.