Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın(TÜRKSOY) 25. Yıl Kutlamaları Trabzon’da

Uluslararası Türk Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) kuruluşunun 25. Yıl kutlamaları ve  Türk Dünyası İşbirliği Haftası kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen  TÜRKSOY Otağı ve Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.

10 Ekim 2018 Çarşamba 16:22
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın(TÜRKSOY) 25. Yıl Kutlamaları Trabzon’da

Uluslararası Türk Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) kuruluşunun 25. Yıl kutlamaları ve  Türk Dünyası İşbirliği Haftası kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen  TÜRKSOY Otağı ve Resim Sergisi’nin açılışı  yapıldı.Etkinliğin Açılışına  Trabzon Valisi  Yücel Yavuz’un yanı sıra TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr.Düsen Kaseinov, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarihi Başkanlık Binası’nda otağın açılması ve düzenlenen serginin ardından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Etkinlikler kapsamında “TÜRKSOY ile 25 yıl” adlı sempozyum yapıldı.Panelde TÜRKSOY’un 25. Yıl kutlamalarının Trabzon’da yapılmasının onur verici olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Bugün tarihe yön vermiş milletlerin başında Türk milletleri geliyor. TÜRKSOY, Türk Medeniyetinin dünyada yaşaması ve  Türki Cumhuriyetlerinin bir araya gelmesi için kültür ve sanat alanı başta olmak üzere büyük bir özveri ortaya koymuş asil bir heyettir. Türksoy’un 25. Yılını kutlaması etkinlikleri için  Trabzon’un tercih edilmesi  ayrı bir güzellik. Etkinliği tertip eden TÜRKSOY teşkilatı olmak üzere, ev sahipliği yapan ve bu konuda büyük bir özveri sarf eden Büyükşehir Belediyemize çok  teşekkür ediyorum.” dedi.TÜRKSOY’un Türki Cumhuriyetlerinin, Türkçe dilinin kullanıldığı milletlerin bir araya getirdiği çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Vali Yavuz“ Türksoy kültürel, sanatsal ve bir çok alanda yaptığı etkinlikleri çok başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Bu etkinliklerin genişleyerek devam etmesinde fayda var.

Türkiye’miz dünyada ‘kontrolsüz göç’ dediğimiz bir olayın muhatabı. Suriye’den Irak’tan ve Afganistan’dan özellikle bizim komşumuz olan ülkelerden dünya üzerinden oynanan oyunlar neticesinde bir nüfus hareketliliği var. İnsanlar muhacir, göçmen ve mülteci durumuna düşüyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak asil bir millet olmamız hasebiyle ki burada TÜRKSOY’un temsil ettiği bütün Türki Cumhuriyetler aynı özelliği taşıyarak mültecilere  ev sahipliği yapıyor ve  Ensar vazifesini üstleniyoruz.  Dünya üzerinde adaleti, güzelliği ve doğruluğu her zaman savunan bir milletizdir. Değişik isimler altında teşkilatlanmış ve devletler kurmuşuzdur. Ama her bir devletimiz kurulan her Türki Cumhuriyet adalet ve iyilikle anılmıştır. Bunun yaşatılması çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin dünya üzerinde öncülük ettiği Ensar rolü ve diğer alanlardaki muazzam gayretine TÜRKSOY’un ve  Türki Cumhuriyetlerin verdiği destek her zaman takdire şayandır. Her biri kardeş ülkemizdir. Her biriyle dayanışma içerisindeyiz. Bu yönüyle bakıldığında TÜRKSOY’ un önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Böyle güzel bir etkinliğin Trabzon’umuzda yapılması bize ayrıca gurur vermiştir. Trabzon’un Kültür Başkenti olma konusundaki talebini  yineliyoruz. Trabzon olarak her zaman tarihi ve kültürel anlamda  öne çıkan bir şehir olarak  Türkiye Cumhuriyetlerimizin her türlü etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırız. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın  kuruluşunun (TÜRKSOY) 25. Yılını tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliklerin hem dünya insanlığına ve medeniyetine mahsusen de Türkiye Cumhuriyetine  çok büyük katkı sağladığına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Resmi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen panelde panelistler Türk Dünyasının kültürel sanatsal ve medeniyet ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde fikirler aktardı.

Panelin ardından Vali Yücel Yavuz TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov   ve panelistlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.