UND Yönetim Kurulu Üyesi Özer, ‘Cumhurbaşkanlığı makamının gücünü Türk nakliye sektörümüzün sorunlarının çözümünde hissetmek istiyoruz’

08 Kasım 2021 Pazartesi 09:13
UND Yönetim Kurulu Üyesi Özer, ‘Cumhurbaşkanlığı makamının gücünü Türk nakliye sektörümüzün sorunlarının çözümünde hissetmek istiyoruz’

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, TR plakalı araçlara dış ülkelerde uygulanan yaptırımlar sonucunda birçok nakliyecinin sektör göçü yaparak yabancı ülkelerde firma kurduğunu ifade etti. 
SEKTÖR YOK OLUYOR
Türk Nakliye sektöründeki binlerce firma ve şoförün mağduriyetine dikkat çeken Özer, “Türk Milli Nakliye sektörünün temsilcileri olarak özellikle Türk Cumhuriyetlerine taşıma yaparken yaşadığımız sorunlarımızın çözümü için tüm yetkililerimize ulaşamaya çalışıyoruz. Özelikle dört aydır Kazakistan’ın sadece Türk plakalı araçlara uyguladığı güzergâh şartlı transit geçiş belgesi nedeniyle Özbekistan’a Kırgızistan’a Tacikistan’a Türk plakalı araçlarla taşma yapamıyoruz. Yaptırımım ilk gününden beri Ülkemizin her bölgesinden bir araya gelen nakliyecilerle yetkililerimize sesimizi duyurmak adına birçok kez buluştuk, basın yoluyla araçlarımıza giydirdiğimiz pankartlarla derdimizi anlatmaya çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sorunlarımızı anlatmak çözüm bulmak adına birçok kez randevu istedik. Cumhurbaşkanımızdan istediğimiz her randevuda, İletişim Başkanlığının cevabı cumhurbaşkanımızın yoğun programı bahane gösterilerek randevu verilmedi,  ilgi ve alakamız için teşekkür edildi. Bizler inanıyoruz ki yaşadığımız sorunların birçoğunun çözümü Cumhurbaşkanımızın bir telefonu ile çözülebilecek sorunlar olduğu kanaatindeyiz. Lakin Cumhurbaşkanımıza ulaşmak bazı insanların ulaşması gibi kolay olmuyor hatta görev süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız Türk nakliye sektörü ile hiç görüşmüşlüğü olmamıştır. Sektörümüz maalesef sahipsizlikten yok oluyor. Biz emeğimizin ekmeğimizin peşindeyiz. Cumhurbaşkanımız toplum yararına hiç bir soruna çözüm aramayan birçok ünlü kişi ile çat kapı görüşüyor olduğunu da sık sık görmekteyiz. Neden Cumhurbaşkanımızın milyonların geçim kaynağı Türk Nakliye sektörünün sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye zamanı yok? Cumhurbaşkanımızın etrafındakiler halkı cumhurbaşkanımızla neden görüştürmüyorlar” dedi.
SORUN ŞAHSİ DEĞİL
Sorun benim şahsi sorunum değil, ülkemizin nakliye sektörün sorunu olduğunu kaydeden Özer, “Ben asla kendi çıkarım için mücadele etmiyorum. Firmamızın bünyesinde bulunan araç sayısı kadar işimiz Allah’a şükür var. Şahsi olarak bir sorunum da yok. Ülkemizde bizi yöneten yöneticilerin sorunlarımıza çözüm bulamaması ve çözüm bulacaklarına inancımız kalmadığı için yüzlerce firma gibi bende firmamı yüzde 50’ni maalesef yabancı Ülkeye Sektör göçü yaparak taşıdım. Ülkemizin ihracat yüklerini TR plakalı araçlarımızla değil de yabancı plaka araçlarla çekiyoruz. İngiltere’deki tedarik sorununu göz önüne alarak tüm Yetkililerimizden milli nakliye Sektörümüze sahip çıkmalarını bekliyoruz. Milli nakliye sektörü güçlü olmayan hiç bir ülke İhracat hedeflerine varamaz. Cumhurbaşkanımızın nakliye sektörü temsilcileri ile hiç görüşmüşlüğü olmamıştır" konuştu.

Son Güncelleme: 08.11.2021 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.