“Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutturmayacağız”

“15 Temmuz Milli İrade-2” Paneli Osman Turan Kongre Merkezinde Yapıldı

12 Temmuz 2018 Perşembe 10:14
“Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutturmayacağız”

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Trabzon Valiliği koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde “15 Temmuz Milli İrade-2” adıyla panel gerçekleştirildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu ile Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’nun  15 Temmuz üzerine konuşma yaptığı panelin moderatörlüğünü KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz gerçekleştirdi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin Türk Tarihinin en önemli evrelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Geçmişimizin farkında olan bir milletiz. 15 Temmuz’da milletimizin  gösterdiği dirayet ve feraset dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir demokrasi destanıdır. Bunun farkında olmak ve bunu sonsuza kadar yaşatmak zorundayız. Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutmayacağız. Bu duygu ve düşünceyle tüm şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bir tespiti var. 15 Temmuz bir kalkışmaydı hain bir darbe girişimiydi. Ama aynı zamanda bakarsanız  Allah’ın da bir lütfuydu. Çünkü üstümüze sinmiş, kangren haline gelmiş bir yapılanmanın deşifre olmasına vesile oldu. 20 gelişmiş ülkeden birisi olarak ülkemiz dünyada 17. Büyük gücüz. 10 büyük ekonomiden biri olma yolunda büyük hedefler koyan Türkiye’nin belki de özgüveninin artmasına neden oldu. Yeni yönetim ve Cumhurbaşkanlığı Yönetim Modeliyle Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu görev teslim alma töreni ve yemin töreninden sonra artık ülkemiz yeni bir döneme giriş yaptı. Terörle Mücadele ve hain darbe girişimiyle mücadele ediyoruz. Ama ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeyi kendimize artık ders olarak aldık. 80 milyon nüfusuyla mazlum milletlerin başvurduğu bir millet olarak kendimize güveniyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihini unutmamalıyız. Geçmişimizden ders alıp bugünü yaşayıp geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitemize ve hocalarımıza  teşekkür ediyorum.  “şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığımız himayesinde düzenlenen 2018 yılı 15 Temmuz etkinliklerini Valiliğimiz koordinesinde gerçekleştirildiğini belirten Vali Yavuz “Şehit ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Bütün kurumlarımızın kendine göre programları var. Pazar günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ülkemiz genelinde eşzamanlı olarak planladığımız etkinliklere tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.