Üreticilere çağrı: Fındıkta Damla Sulama Yöntemini Kullanın

Fındıkta verim ve kalitenin artmasına etkisi büyük olan damla sulama sistemi ile ilgili sektör temsilcileri bilgilendiriliyor

07 Şubat 2020 Cuma 11:00
Üreticilere çağrı: Fındıkta Damla Sulama Yöntemini Kullanın

Trabzon Ticaret Borsası Meclis üyelerine NETAFİM şirketi yetkilileri tarafından sistemle ilgili bilgiler verildi.

NETAFİM Karadeniz Bölgesi Teknik Tanıtım ve Satış Temsilcisi Ali Han Bayram, doğru sistemle sulama yaparak, fındık bitkisinin ihtiyaçlarını uygun zamanda ve gerekli besin maddeleri ile karşılamanın bahçede fark yarattığını belirterek, “Damla sulama sistemi bunun en etkin araçlarından biridir. Bu sistem ile bahçelerden elde edilen ürünler daha ağır ve kaliteli olmaktadır. Boş fındıklar asgari düzeye inmektedir. Bu sistemle sulanan ve gübrelenen bahçelerde verimin önemli ölçüde arttığı görülmektedir” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da, fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için 15 yılı aşkın bir süredir projeler uygulayarak öncü olmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün gelinen noktada devlet de dahil olmak üzere bir çok resmi ve özel kuruluş bunun için çalışmalar yapıyor. Verim ve kalitede önemli bir adım da, bahçelerin damla dediğimiz sistem ile sulanmasıdır. Devlet bu konuda teşvik de veriyor. Üreticilerimiz ihmal etmeyip, sistemi bahçelerine kursunlar” dedi.

Toprak altı sulama olarak da adlandırılan damla sisteminde hem sulama yapılırken, bu yolla gübrelerde toprağa verilebiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.