Ürünleri ücretsiz taşırız

İçişleri Bakanı Soylu, stokçulara sert çıktı, Trabzonlu nakliyecilerden destek geldi.Ürünleri ücretsiz taşırız

24 Mart 2020 Salı 09:44
Ürünleri ücretsiz taşırız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Maskeleri depolarında tutan, stoklayan fabrikalara bu sabah baskın yaptık, yarına (Pazartesi) kadar süreleri var yoksa fabrikalarına el koymaktan çekinmeyiz" sözüne Trabzonlu nakliyecilerden destek geldi. Uluslararsı Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek, “Ülkemizdeki corona virüsünün etkisini bir nebze de olsa azaltacak ürünleri stoklayanlara İçişleri Bakanımız Sayım Süleyman Soylu, stokçuların tespit edilip belirlendiğini ve piyasaya sürülmese fabrikalara el koyulacağını söyledi. Ben de bu söze çok umutlandım. Bir görünen virüs vardı bir de görünmeyen virüs. Görünmeyen virüs bu stokçulardır. Her felaketi fırsata çevirmeye çalışanların oyununu bozduğu için bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

KONUM ATMANIZ YETERLİ

Ürünleri ücretsiz taşımak istediklerini dile getiren Özer, “Sayın bakanım stokçuların adresini bize konum atın, fabrikalara gidelim, yüklemesini de biz yapalım ve Türkiye’nin hangi noktasına olursa oraya ücretsiz taşıyalım. Konumu attığınız zaman TIR’a kendim çıkacağım, adrese gidip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağım. Bizler Türk Nakliye sektörü olarak dünya yollarında dolaşan tek sektörüz. Tedarik zincirinin kesilmemesi için, dünyanın her noktasında yaşayan insanların mağdur olmaması için mücadele içindeyiz. Mevzu şu an para değil. İnsanlığı yaşatırsak biz de yaşarız. Bazı stokçular fiyatlara bire 50 bire 100 fiyat uyguluyor. Bu virüslerin temizlenmesi için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İki ayaklı virüslere birlikte engel olacağız” diye konuştu.

SAĞLIK SEKTÖRÜ FIRSATA DÖNÜŞEMEZ

Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizi bölmek için mücadele eden iki ayaklı virüslerle çok mücadele ettiniz. 2016 yılından itibaren mücadeleniz sonuç verdi ve iki ayaklı virüsler kendi kazdıkları çukurlara gömüldü. Şimdi ülkemiz sağlıkla mücadele ediyor. Sağlık bizim kulvarımız değil. 24 saat canla başla çalışan sağlık personelimizden Allah razı olsun. Terörle mücadele ederken bize silah vermeyen yabancı ülkeler vardı. Stokçuluk yapanların bu hainlerden ne farkı var? Ülkemiz olmasa senin paran olmasa ne işe yarar? Nerde yaşayacaksınız. UND olarak ülkemizin sektörünün durmaması ve kimsenin mağdur olmaması için bir fiil çalışıyoruz. Nakliyeciler şu anda dünya yollarında canla başla mücadele ediyor. Bakanım, sizde fırsatçılara izin vermediğiniz için haftaya umutlu başlıyorum ve sizden konum bekliyorum. Sizden konum gelince o ürünü ulaştırmak bizim görevimizdir. Krizleri fırsata çevirmeyelim. Bu ticari bir kriz değil sağlık krizidir. Sağlık krizini fırsata çeviren Allah’ından bulsun. Geçmişten daha çok fedakarlık etmek zorundayız. Ülkemiz için fırsatçılara aman vermeyelim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.