Ustaömeroğlu: İnsan hataları kader olmamalıdır!

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Gürol Ustaömeroğlu son dönemde ülke genelinde meydana gelen sel, heyelan ve orman yangınları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 
Ustaömeroğlu, “İnsan hataları kader olmamalıdır” başlığı ile açıklama yayınlayan

04 Ağustos 2021 Çarşamba 11:35
Ustaömeroğlu: İnsan hataları kader olmamalıdır!

Ustaömeroğlu, “Ülkemiz özellikle yaz aylarında sel ve orman yangını felaketlerini yaşamaktadır. Bütün bu felaketlerin nedeni olarak küresel ısınma gösterilse de baş sorumlusunun insanoğlunun kendisi olduğu gerçeği asla yadsınamaz.
 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Ordu ve Artvin İlleri arasında yaşanan sel felaketinde can ve mal kayıpları oldu. Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van İlimizde yaşanan sel felaketinde hayvanlar telef oldu, evler ağır hasar aldı.
Doğaya ve doğal dere yataklarına bilinçsiz müdahale, acımasız ve ölçüsüz HES ve maden yatırımları, plansız iskanlar sel felaketlerinin tahribatını artırmaktadır. Mevcut Samsun Sarp Yolu derelerin önünde bir kale duvarı gibi durmaktadır. Doğayı koruyan planlama ve enerji yatırımları gerçekleştirilmediği müddetçe bu sel felaketlerinin önü alınamayacaktır.
 
HEKTARLARCA ALAN YOK OLDU
Antalya, Muğla, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Çanakkale, Kayseri, Edirne, Kütahya, Aydın, Kilis, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, Diyarbakır, Karaman, Balıkesir, Manisa, Bingöl, Kırklareli, Bilecik, Şanlıurfa, Bitlis, Kahramanmaraş, Çorum, Isparta İllerinde yangınlar meydana geldi. Hektarlarca orman alanı ve canlı yaşamı yok oldu. Ekolojik sistem bozuldu.
 
KAMU ADINA DOĞRU DEĞİLDİR
Ne yazık ki orman yangınlarına müdahalede insan gücü ile eldeki araç ve gereçler yetersiz kalmıştır. THK Uçakları varken özel sektör eli ile müdahalede bulunulmuştur. Bu yöntem kamu adına doğru değildir.
 
Sel ve yangın felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Maddi zararların bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz. İnsan hatalarının kader olamayacağı inancı ile sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz” 

Son Güncelleme: 04.08.2021 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.