Uzungöl'e yeni proje

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak bir araya gelerek Uzungöl’ün yol, kaldırım, yeşil alan, aydınlatma, otopark ve çevre düzenlemesini içeren proje çalışmasını değerlendirdi.

07 Şubat 2020 Cuma 13:49
Uzungöl'e yeni proje

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Gün ve Gürcan Başar ile iki kurumun daire başkanlarının katıldığı toplantıda Başkan Zorluoğlu, destekleri nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.   
 
ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Uzungöl’ün Trabzon ve hatta bölge için çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Uzungöl’de güzel işler yapmak ve vatandaşımızın hizmetinize sunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatıyla başlatacağımız Uzungöl’deki kaldırımlara, yollara, ışıklandırmaya, aydınlatmaya, çevre düzenlemesine yönelik projeyi en kısa sürede tamamlamak önceliklerimiz arasında” ifadelerini kullandı. 


 
SORUNLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Başkan Zorluoğlu geçen yıl Uzungöl için ciddi bir altyapı yatırımı yaptıklarını belirterek “Kanalizasyon ve içme suyu konusunda bayağı bir mesafe katettik. Dolayısıyla üstyapı çalışmalarını gerçekleştirmek için bölgeyi uygun hale getirdik. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl da, bu yıl içinde de asfalt çalışması yaptık. Uzungöl ve çevresinin kötü bir durumu vardı. Özellikle kaldırımların taş yapılmış olması başlı başına ciddi bir handikap. Her bakımdan oranın kaldırım sistemi güvenli değildi. Aydınlatmalarda, peyzaj alanlarında ciddi sorunlar var. İnşallah bu sorunları ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.
 
BİTKİSEL ÇEVRE GÖRÜNTÜSÜ OLUŞACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatı ile Uzungöl’e proje hazırlandığını belirten Tabiat Varlıkları Genel Müdür Yarımcısı Mustafa Kolçak ise, “Sayın Bakanımızın Trabzon ziyaretlerinden sonra Uzungöl’de bir dizi çalışmaların yapılmasına karar verildi. Bizler de ekip olarak bu çalışmaları başlatmak için buradayız. Uzungöl ile ilgili askıya çıkan imar planları askıdan indi ve itirazlar değerlendirme aşamasında. Gölün etrafında çevre düzenlemesi yapılmasına yönelik proje çalışmamız başladı. Bunun için bir taslak hazırladık. Amacımız bu çalışmaları birlikte yürütmek. Projede çözümleme yaparken esas olan imar planı. İmar planında bu alanda bazı mülkiyetler var. Bu projeyi gerçekleştirirken yapıların gölden uzaklaştırılması ve gölün eski haline daha yakın bir görünüme kazandırılması noktasında çalışma yapacağız. Bazı noktalarda gerçekleştireceğimiz 18 uygulaması ile gölün etrafında yapısaldan daha çok bitkisel bir çevre görünümü ortaya çıkmış olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.