Uzun:Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır

Chp Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır dedi.

10 Temmuz 2018 Salı 17:28
Uzun:Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır

Chp Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,Yasama, Yürütme ve Yargının birbirinin içine girdiği, yani güçler ayrılığı ilkesinin yok edildiği, tüm yetkinin tek bir kişinin elinde toplandığı, yargı mensuplarının cübbelerini tek adam karşısında iliklediği, yargıda sürgün tehditlerinin yer aldığı, atama torpillerinin havalarda uçuştuğu, talimatla kararların verildiği karanlık günler yaşayacağız. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış, üstünlerin hukuku yaşanır kılınmıştır. Adalet, oluşturulan adalet saraylarının içine hapsedilmiş, taraf olmayan bertaraf olur söyleminin hizmetine sunulmuştur. Hukuk, hak ve adaleti sağlamak yerine adında adalet olup özünde adaletsizliklerin yaratıcısı olunmuştur. AKP’ye muhalif olan tüm seslerin susturulması için adalet bir alet konumuna getirilmiştir.
Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. Adalet toplumsal huzurun baş  faktörüdür. Halkın Partisi Cumhuriyet Halk Partisi sadece birileri için değil herkes için adaleti yaşanır kılacaktır. CHPanlayışı yandaş değil vatandaş olmak üzerinedir. Hakimler savcıların ve tüm adalet savunucularının kimsenin önünde cübbelerini iliklemeyeceği, kimseden talimat almayacağı, güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkeleri bağlamında sadece hukuk ve vicdan ile karar verecekleri günler çok uzaklarda değil dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.