Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi için başvurular alınıyor

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde kurulma çalışmaları devam eden Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi için yer tahsisi başvurularının devam ettiği belirtildi. 3 Temmuz Salı günü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla bölgeye bir gezi düzenlenecek ve iş dünyasına tanıtım yapılacak.

01 Temmuz 2018 Pazar 13:53
Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi için başvurular alınıyor

TTSO Meclis Üyesi ve Vakfıkebir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesine ait imar planlarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2018’de onaylandığını hatırlatan Şaban Bülbül, şunları söyledi:“Planlama alanı bütününde yüzde 52,12 sanayi parseli, yüzde 8.60’lık bölümü sosyal, teknik donatı ve park alanı, yüzde 2.15’i hizmet destek alanı, yüzde 37,14’ü kurum görüşleri ve arazinin fiziki durumuna göre yol, sağlık koruma bandı, orman alanı ve ağaçlandırılacak alan olarak arazi yapısına uygun bir yaklaşımla planlanmıştır. Düz alanda sanayi bölgesi kurmakla dağın tepesinde sanayi alanı kurmak arasındaki farkı ve zorluğu hepimiz biliyoruz. Özellikle Trabzon gibi bölgelerde sanayi alanı oluşturmanın zorluğu da ortada. Teşvikler de mutlaka buna göre verilmelidir.”

“65 PARSELDE 24 SEKTÖR YATIRIM YAPABİLİR”

Şaban Bülbül, Vakfıkebir OSB’deki parsel alanları ve yatırım yapılacak sektörler hakkında da bilgi verirken şu ifadeleri kullandı:“Planlanan alanda 10 bin – 20 bin metrekare arası 3 parsel, 7 bin  - 10 bin metrekare arasında 13, 5 bin ile 7 bin metrekare arasında 21 ve 3 bin ile 5 bin metrekare arasında 28 adet olmak üzere toplam 65 adet sanayi parseli yer almaktadır. Karma OSB olarak düşünülen Vakfıkebir OSB’de 24 sektöre ait tesis kurulabilir. Bu sektörler, gıda ürünleri imalatı, içeceklerin imalatı, tütün ürünleri imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, giyim eşyalarının imalatı, deri ve ilgili ürünlerin imalatı, ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bilgisayar, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, mobilya imalatı, makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı, diğer imalatlar.”

“BAŞVURULAR ALINIYOR”

TTSO’yu temsilen Vakfıkebir OSB yönetim kurulunda yer alan Şaban Bülbül, başvuruların alınmaya başladığını da vurgulayarak, “14 firmamız yer tahsisi için müracaatlarını yapmıştır. Yer tahsisi ihtiyacı duyan işletmelerin bir an önce başvurularını yapmasını ve bölgenin işler hale getirilmesini bekliyoruz. İstimlak sorunu yok.  2 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başvurular gelmeye başlarsa ve hafta sonuna kadar istediğimiz rakamlara ulaşırsak, belki de sonraki hafta yer tahsisi yapılabilir konuma geleceğiz. Bugüne kadar aldığımız tahsis başvurularının büyük çoğunluğu gıda sektörü. Orada yer alacak sektörlerin birbiriyle etkileşimini minimize edecek şekilde tahsis yapmayı planlıyoruz. OSB içindeki bir işletmenin diğer alanlara, sektörlere zarar vermemesi gerekiyor. Arıtmasının, çevresinin çok iyi şekilde yapılması gerekiyor. Vakfıkebir OSB’yi belki de arıtması, suyu, çevre düzenlemesiyle, sosyal donatısıyla Yeşil Organize Sanayi Bölgesi haline getirebiliriz. Sadece işletmelere değil, orada yaşayanlara da değer katan bir bölge haline gelebilir” dedi.

3 TEMMUZ’DA TANITIM GEZİSİ DÜZENLENECEK

Bülbül, “3 Temmuz Salı günü de saat 11.00’de TTSO önünden araç kaldırılacak. OSB alanı ziyaret edilecek, daha sonra da Vakfıkebir Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından bilgilendirme yapılacaktır. Vakfıkebir OSB’nin yerini görmek, tahsisler ve diğer konularda daha detaylı bilgi almak isteyen tüm iş dünyası temsilcilerimizi bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.