‘Vakfıkebir’in Arşivi’ oluşturulacak

Trabzon’un Vakfıkebir Belediyesi tarafından tarihe ışık tutmak amacıyla Vakfıkebir’in Arşivi’ni oluşturma çalışması başlatıldı.

27 Aralık 2017 Çarşamba 15:23
‘Vakfıkebir’in Arşivi’ oluşturulacak

“Vakfıkebir’in Arşivi”ni oluşturma çalışmasına vatandaşların gösterdiği ilgi dolayısıyla çok teşekkür eden Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebir Belediyesi 1877 yılında kurulmuştur. Ancak çeşitli nedenlerle belediyemizin bünyesinde geçmişten gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir arşiv oluşturulamamıştır. Bu konu ile ilgili olarak, Osmanlı Arşivlerinden ilçemiz ve belediyemizle ilgili bilgilerin araştırılması için çalışma başlattık. Belediyemizin bir arşivi olsun, her fani gibi bizlerde bu görevlerden ayrılırken gelecek nesillere bir miras bırakalım düşüncesindeyiz. İlçemiz merkez ve mahalleleri ile alakalı olarak geçmiş dönemlerden kalan bilgi, belge, fotoğraf veya görüntüleri toplayarak arşivliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da yardım ve katkılarını bekliyoruz. Elinde bilgi, belge fotoğraf veya görüntü olan vatandaşlarımızın bunları bizzat belediyemizin basın birimine veya [email protected] mail adresimiz aracılığıyla bizlere ulaştırmalarını rica ediyorum. Bizlere ulaştıracağınız bilgi, belge, fotoğraf veya görüntüleri kopyalayarak sizlere iade edeceğiz. Sizlerden bizlere gelecek olan tüm tarihi belgeleri getirenin belirttiği isim ile arşivleyecek ve kullanılması gerekiyorsa bu isim belirtilerek kullanılacaktır. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz bu önemli miras için hepinizin duyarlılık göstereceğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.