Vali Ustaoğlu'ndan öğretmenler günü mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

24 Kasım 2019 Pazar 12:18
Vali Ustaoğlu'ndan öğretmenler günü mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Yayınladığı mesajında Geleceğin güçlü Türkiye’sinin temellerinin atılmasında en kritik görevde bulunan, yarınlarımızın teminatı yavrularımızın; zihnen ve bedenen en sağlıklı şekilde yetişebilmesini amaç edinen öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın tüm cefakâr mensuplarına, övgülerimiz az, haklarını teslim çabalarımız kifayetsiz kalacaktır.

Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in, Yüce Allah’ın “Oku!” emri ile nazil olmaya başlaması, dinimizde öğrenmeye ve öğretmeye verilen önemi açıkça ortaya koymaktadır. Bu anlamda, kutsallığı tartışılmayacak öğretmenlik mesleği; hem inancımızın yeni kuşaklara doğru ve eksiksiz aktarılmasında, hem kültür ve medeniyetimizin sonsuza kadar yaşatılmasında, hem de ilim ve irfanın çağın gerektirdiği şekilde öğretilmesinde kritik önem taşımaktadır.

Tüm bu sürece, aziz milletimize vatanımızın dört bir köşesinde hizmet ederek hayat ve yön veren öğretmenlerimiz, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarını hazırlarken, inanıyorum ki; çocuklarımıza her daim sevgi diliyle, engin hoşgörüyle ve fedakârlıkla yaklaşacaktır. Bu sayede toplumumuz; hayatın her alanında başarılı, özgür düşünen ve karar verebilen, yeniliğe açık, özgüveni yüksek, millî ve manevî değerleri oturmuş, demokrasiye bağlı bireylerden oluşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş her bir öğretmenimizi rahmetle anıyor, halen görev ifa eden eğitim neferlerimize ise sağlık ve başarı diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.