Vali Ustaoğlu'nun Kurtuluş mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'un kurtuluşunun 102. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

23 Şubat 2020 Pazar 12:45
Vali Ustaoğlu'nun Kurtuluş mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'un kurtuluşunun 102. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında “Geçmişten günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Sultan Mehmet Han’ın fethiyle birlikte coğrafyamızın önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biri haline gelmiş kadim şehrimiz Trabzon’un, düşman işgalinden kurtarılışının 102. yıl dönümünü idrak ediyoruz. 

Bir asır önce, vatanı ve milleti uğruna, şanlı bayrağımızı ve istiklalimizi korumak adına gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren Trabzon halkı, içeriden veya dışarıdan, dirliğine, birliğine, kutsallarına el uzatan türlü düşmana karşı onurlu duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiş, bu kararlılığı ve mücadele ruhuyla da ‘Anadolu’nun birleştirici gücü’ sıfatını fazlasıyla hak etmiştir.  
Kurtuluşa giden meşakkatli yolda, tıpkı diğer Anadolu şehirlerimizde olduğu gibi Karadeniz kıyısında da baskı ve zulümlere maruz bırakılan Trabzonlu hemşehrilerimiz, haksızlığa boyun eğmeyen karakterleri ve dik duruşlarıyla; sayısı, gücü, milleti ne olursa olsun, bağımsızlığına kast edene gereken cevabı vereceğini her daim ispat etmiştir.  

Bu duygularla, Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtarılışının 102. yıl dönümünde, işgali büyük dirençle başarısızlığa uğratan tüm kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımı ifade ediyor, canları pahasına topraklarını savunan aziz şehitlerimize ve sonradan ebediyete intikal eden gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.