Vali Ustaoğlu, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini ziyaret etti

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yayımlanan genelgeyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunanlara hizmet ulaştırmak amacıyla Trabzon’da da oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.

24 Mart 2020 Salı 14:39
Vali Ustaoğlu, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini ziyaret etti

Ortahisar Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini ziyaret eden Vali İsmail Ustaoğlu, burada yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Tolga Toğan’dan bilgi alarak, görevi başındaki personele de gayretlerinden ötürü teşekkür etti. 

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ustaoğlu, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerinin, dün akşam itibarıyla bin 73 vatandaşın çağrısına yanıt verdiğini ve ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaşlılarımızın İhtiyaçlarını Karşılamaya Gayret Gösteriyoruz”

“Görevlilerimiz, tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışma yürüttü. Bu rakam dün akşam itibariyle bin 73…  Vatandaşlarımız da bilinçlenmeye başladı. İnşallah ülkemizin geçirdiği bu süreç içinde yaşlılarımızın evlerinde, her türlü ihtiyacını giderme noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu an için 112, 155 ve 156 üzerinden gelen çağrılara cevap veriyoruz. Bakanlığımız iletişime yönelik yazılım hazırlatıyor. Bu akşam veya yarın devreye girecek. Her kaymakamlıkta bu iletişim merkezleri 24 saat esasına dayalı hizmet verecek. 112, 156 ve 155’i arayan vatandaşımızın çağrısı, bu Vefa İletişim Merkezine düşecek. Buradaki görevli arkadaşımız gruplara bildirecek ve gruplar harekete geçerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu iletişim merkezleri devreye girdiğinde daha seri sonuç almaya başlayacağız.” 

“Büyüklerimiz, Kısıtlamadan Rahatsız Olmasın, Yanlış Anlamasın”

Trabzon’da 65 yaş üstü vatandaşların, sokağa çıkma kısıtlamasına genel itibarıyla uyduğunu ve diğer vatandaşların da genel hatlarıyla kurallara riayet ettiğini aktaran Vali Ustaoğlu, “Trabzon olarak açıkçası bu konudaki gözlemim; genel olarak vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Bu konuda çok sıkıntı çekmedik. Dün aldığımız hıfzızsıhha kararları çerçevesinde cezai müeyyidelerimiz var. Ceza uygulamalarımız var. Ben Trabzon’da şu an Allah’a şükür genel hatlarıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kısıtlamaya uyduğunu gözlemliyorum. Kaymakamlıklarımızdan aldığımız bilgi de bu yönde. 65 yaş üstü vatandaşlarımız yanlış anlamasın. Onlar bizim büyüklerimiz. Biz onları koruma adına bunları yapıyoruz. ‘Onlarda bir rahatsızlık var’ şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılmasın. Böyle bir durum yok. Önemli olan o büyüklerimizin sağlığını tehdit edecek her hangi bir temasın olmamasıdır. Bu düşünceyle onları evde tutmaya çalışıyoruz. Onların sağlığını koruma adına bu önlemleri aldığımızı söylemek istiyorum.” diye konuştu. 

“Açıklamalarda Yetkili Merci Sağlık Bakanlığıdır”

Trabzon’da özellikle sosyal medyada paylaşılan, ‘vaka sayısının arttığı’ yönündeki iddialara da cevap veren Vali Ustaoğlu, “Yok arkadaşlar… Tabii ki farklı sosyal medya mecra ve hesaplarından bir takım şeyler yapılmaya çalışılıyor. Biliyorsunuz bu konuda yetkili merci Sağlık Bakanlığımız. Bakanlığımız her gün gereken açıklamaları yapıyor. Trabzon’da bu konuda aldığımız tedbirler üst seviyede. Dün akşam da yeni bir genelge geldi. Toplu taşıma araçları ve marketlerle ilgili alınan kararlar var. Araçlar yolcu kapasitelerinin yüzde 50 kadarını taşıyabilecekler. Şimdi onunla ilgili talimatlarımızı verdik. Kararlarımızı aldık. Marketlerle ilgili de kullanılan alanlarının 10’da 1’i kadar müşteri içeri alınacak. Örneğin; 100 metre karelik kullanım alanı olan bir market aynı anda içeriye ancak 10 müşteri alabilecek. Kolluk kuvvetlerimize talimatları verdik. Bunları sıkı şekilde denetleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde koronavirüs testlerinin başladığını da açıklayan Vali İsmail Ustaoğlu, hızlı test kitlerinin de ilerleyen günlerde geleceğini ve böylelikle sonuca daha seri ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.