Vali Ustaoğlu,Araklı'da 2 kişiyi kaybettik 8 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı İlçesinin Çamlıktepe Mahallesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

19 Haziran 2019 Çarşamba 09:15
Vali Ustaoğlu,Araklı'da 2 kişiyi kaybettik 8 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor

Vali Ustaoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; Malumunuz olduğu üzere 18.06.2019 (Salı) günü Araklı ilçemizin Çamlıktepe mevkinde yoğun  yağış sonucu bir sel felaketi meydana geldi. Olay yerindeki incelemelerimiz neticesinde yapmış olduğumuz tespitlere göre şuana kadar 2 vatandaşımızın naaşına ulaşılmış olup haber alamadığımız 8 vatandaşımız için de tüm ekiplerimizle birlikte arama çalışmalarımız devam etmektedir. 

Bölgemizde başta AFAD olmak üzere diğer illerden de gelen AFAD ekiplerimiz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Hava Kuvvetlerimize bağlı bir helikopterle heyelan ve sel felaketinin olduğu bölgede başta yaralılarımız olmak üzere vatandaşlarımızın tahliyelerini gerçekleştiriyoruz. Şuan itibari ile tahliye ettiğimiz vatandaşlarımız var. Helikopter ve AFAD ekiplerinin kurmuş oldukları seyyar sistemlerle toplamda 67 vatandaşımızın bölgeden tahliyesi gerçekleştirilmiştir. 

Ekiplerimiz heyelanın ve sel felaketinin yaşandığı dere kenarına ulaştı. Köyümüzün muhtarı ile de iletişime geçerek oradaki vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi noktasında görüşmelerimizi yaparak DSİ, Karayolları iş makineleri ve Büyükşehir Belediyemizin iş makineleri ile çalışmalarımız devam etmektedir.

Son Güncelleme: 19.06.2019 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.