Vali Ustaoğlu:Trabzon'da 16 binin üzerinde göçmen yaşıyor

Türkiye’nin yedi bölgesinde düzenlenecek olan, “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı’nın ilki Trabzon’da başladı.

27 Eylül 2019 Cuma 11:14
Vali Ustaoğlu:Trabzon'da 16 binin üzerinde göçmen yaşıyor

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği işbirliğinde gerçekleştirilen çalıştaya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 18 İllin Valileri, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Türkiye Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer,  BMMYK Türkiye Temsilcisi Vekili Jean Marie Garelli, göç idaresi müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Çeşitli statülerden yaklaşık 5.400 ikamet izni sahibi, 6700 Uluslararası Koruma başvuru sahibi ve 3300 Geçici Koruma kapsamındaki misafirlerimiz olmak üzere 16 Bin kişinin üzerinde yabancıyı misafir etmekteyiz. İlimizde bu güne kadar valiliğimiz olarak misafirlerimizin hak ve yükümlülükleri, sosyal yardımlar, çocuklarımızın eğitim-öğretime kazandırılması, sağlık hizmetleri ve diğer temel haklardan yararlanmaları konusunda pek çok toplantı, faaliyet ve çalışma yapılmıştır.  Misafirlerimizin temel ihtiyaçların karşılanmasının yanında, toplumla karşılıklı uyum ve iletişimlerinin arttırılması için tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışma ve programlar yürütülmektedir.

Misafirlerimiz İçin Türkçe Dil Kursları Gerçekleştirilmiştir

Trabzon’daki misafir göçmenlerin kendi kültürlerini yaşama ve yaşatmalarının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden yararlandırılmaları amacıyla Türkçe dil kursları gerçekleştirilmiştir. Bu kurslar ile öncelikli olarak Türkçemizi öğrenmeleri konusunda çalışmalar yürütülmüştür.

Bu kapsamda çalışmalarımız halen devam etmektedir. İlimizde haklar, özgürlükler ve güvenlik dengesi misafirlerimizin toplumla olan karşılıklı uyumları konusundaki çalışmalar sürdürülmektedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.