Vali Yavuz'dan “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un “30 Ağustos Zafer Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayınladı

29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:39
Vali Yavuz'dan  “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz “30 Ağustos Zafer Bayramı” münasebetiyle yayımladığı mesajında,

“Geçmişi şanlı zaferlerle dolu necip milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığı, Kurtuluş Savaşı’mızın en büyük zaferinin 96’ncı yıl dönümünü, birlik ve beraberlik hissiyatı içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

 Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, türlü imkânsızlıklar içerisinde adeta uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin eşsiz ifadesidir.

30 Ağustos 1922’de yüce milletimiz, hiçbir devletin manda ve himayesini kabul etmeyeceğini, hür yaşama iradesini hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana bir kez daha güçlü bir şekilde ilan etmiştir.

Bundan 96 yıl önce olduğu gibi bugün de gencinden yaşlısına tüm milletimiz, kendisini, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma yolunda engellemeye çalışan bedhahların kurduğu tuzakları engin basireti ve sarsılmaz duruşuyla, canını ortaya koyarak bertaraf etmektedir.

Milletimizin, birlik beraberliğini ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık devlet geleneğimiz, güçlü ordumuz ve yine milletimizin yapısında ezelden beri var olan hür yaşama iradesi karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve kahraman milletimiz emin adımlarla yürüyüşüne hiç durmadan devam edecektir.

Bu duygular içerisinde  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyor; 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.