Vali Yavuz'un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi mesajı

Trabzon Valisi ,Yücel Yavuz“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18 Mart 2018 Pazar 12:44
Vali Yavuz'un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi mesajı

Vali Yavuz Mesajında Şehitlik; Vatan, Millet, Bayrak, Namus ve bütün mukaddesatımız için can vermenin adıdır. Türk Milleti kutsal saydığı değerler uğrunda can vermeyi bir görev bilmiş, tarih boyunca gerektiği her zaman bu değerler için canını seve seve vermekten, söz konusu vatan olduğunda kanını tereddüt etmeden akıtmaktan çekinmemiştir. Bu nedenle üzerinde yaşadığımız toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes topraklardır.

Bunun en bariz örneklerinden biri de 250 bin askerimizin şehadet mertebesine eriştiği Çanakkale destanıdır. “Kutlu vatan topraklarımız üzerindeki hesaplarını hayata geçirmek üzere cihanın dört bir köşesinden akın ederek yurdumuzu işgale, milletimizi yok etmeye kalkışan tarihin en güçlü düşman ittifakına bu toprakların sahipsiz olmadığını göstererek, Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atılmasına vesile olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışına ve Aziz Milletimizin kaderine tesir eden çok önemli bir başarıdır.

Milli Mücadelemizin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı, necip milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız kahramanlık destanlarının en parlak olanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, bir varoluş mücadelesi olarak sonraki nesillere yol göstermektedir. Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiştir.

Büyük fedakârlıkların hayat bulduğu, savaş nizamına dair tüm yiğitliklerin sergilendiği Çanakkale Savaşı’nı her an zihnimizde diri tutmalı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tarihimizi en iyi şekilde anlatmalı, onları vatan, millet ve bayrak şuuruyla donanmış olarak yetiştirmeliyiz.

Çanakkale’de Milletimize destan yazdıran şuur ve inanç Aziz Milletimizin sinesinde bugün de aynı kuvvetle mevcudiyetini sürdürmektedir.  Yıllardır içeriden ve dışarıdan desteklenen bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz amansız mücadele ve bu mücadelemizdeki kararlılığımız, milletimizin geleceğini ve devletimizin bekasını hedef alan 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde bütün varlığıyla kurşunlara siper olan milletimizin bu zelil ve hain saldırılar karşısındaki boyun eğmez duruşu, Fırat Kalkanı Harekâtı ve devam eden Zeytin Dalı Harekâtıyla tüm dünyaya karşı gösterdiğimiz cesaret ve başarı, bu şuur ve inancın birer tezahürüdür.

Kutlu vatan mücadelemiz sırasında birçok şehitler verdik. Tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak, onların kederlerini ve sorunlarını paylaşmak, bizlerin üzerine düşen milli bir görev, onur ve vefa borcudur. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümünde bizlere bu mukaddes vatanı tevdi eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan müdafaasında canlarını ortaya koyarak çarpışırken şahadet mertebesine erişen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; gazilerimizi minnetle ve şükranla yâd ediyorum.

Son Güncelleme: 18.03.2018 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.