Vali Yavuz,geçen yıl 11 bin 724 kişi işe yerleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Trabzon’a gelen Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret etti.

30 Ocak 2018 Salı 16:32
Vali Yavuz,geçen yıl 11 bin 724 kişi işe yerleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Trabzon’a gelen Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya Trabzon Valisi  Yücel Yavuz’u ziyaret etti.Ziyaretin ardından Trabzon Valisi  Yücel Yavuz, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ve kurulun diğer üyeleri katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıda İŞKUR faaliyetlerine ilişkin yapılan sunumun ardından kurul üyeleri işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılması konularında görüş alışverişinde bulundular.

2017 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, denetleme kurulu ve denetim kurulu raporlarının incelenmesi, eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımız tarafından İŞKUR İl Müdürlüğüne sunulan projeler, İl İstihdam ve Mesleki Teknik Kurulu üyelerinin tanıtılması gündem maddeleri de görüşüldü.

Vali Yücel Yavuz işe yerleştirme ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde geçtiğimiz yılın Aralık ayı sonu itibariyle 3 bin 140 kadın, 8 bin 584 erkek olmak üzere toplam 11 bin 724 kişinin işe yerleştirildiğini ifade ederek, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıla göre işe yerleştirmede yüzde 27’lik bir artış sağladık” dedi.

Toplum yararına yapılan çalışmalara da değinen Vali Yavuz, “Program kapsamında 2016 yılında başlayıp biten 2017 yılana devreden toplam 24 TYP projesinden 2 bin 662 kişi yararlanmıştır. Ayrıca bu proje kapsamında 2018 yılında devir eden toplam 13 TYP projesinden 2 bin 271 kişi faydalanmaya devam etmektedir. İşsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.