Vampir kelebek Meclis'te

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Vampir Kelebek" ile ilgili soru önergesi verdi.

11 Eylül 2018 Salı 12:27
Vampir kelebek Meclis'te

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, halk arasında “Vampir Kelebek” diye adlandırılan zararlı ile ilgili, Tarım ve Orman Bakanı tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Dr. Hüseyin Örs "Özellikle Doğu Karadeniz'de hızla yayılan ve diğer bölgelere yayılma eğilimi artarak devam eden, halk arasında "vampir kelebek" olarak adlandırılan, bilimsel adı Ricania Japonica olan zararlının bölgede önemli geçim kaynağı olan fındık, çay, kivi türleri ile lahana, mısır, biber, patlıcan, karayemiş, kestane başta olmak üzere bütün bitki örtüsüne zarar verdiği, üreticilerimizi mağdur ettiği vatandaşlarımız tarafından tarafıma iletilmekte ve basında yer almaktadır." diyerek, konu ile ilgili soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Tarım ve Orman Bakanlığının söz konusu zararlı ile mücadelede ne gibi tedbirler aldığının, üreticilerin zararlarının karşılanması ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığının cevaplanmasını isteyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanı tarafından cevaplandırılmak üzere 5 soru sordu.

Milletvekili Örs'ün  cevaplandırılmasını istediği sorular

1-Bakanlığınızca son 10 yıl içersinde yıllar itibariyle "vampir kelebek" ve benzeri zararlılara karşı ne gibi önlemler alınmıştır?

2-Hemen her yıl "vampir kelebek" ve benzeri zararlıların istilasına uğrayan bölgelerde Bakanlığınızca hangi proje ve çalışmalar  yürütülmektedir?

3-Üreticilerin zararlarının karşılanması için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma veya bu zararların karşılanmasına ilişkin ayrılan bir bütçe var mıdır ?Varsa son 10 yıl içinde ,yıllar itibariyle ne kadardır?

4-Bakanlığınızca bölgede "vampir kelebek" dışında tespit edilen başka hangi zararlılar vardır?

5-Üreticilerin zararlılarla mücade edebilmeleri için Bakanlığınızca ilgili kamu kurum ve kuruluşları,üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttüğünüz bir proje ve var mıdır?Varsa nelerdir?Yoksa bundan sonra bir proje ve çalışma yürütmeti düşünüyor musunuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.