Vampir kelebek yine istilada!

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında yoğunlaşan vampir kelebekler bu yıl da kabus oldu.

12 Ağustos 2019 Pazartesi 13:01
Vampir kelebek yine istilada!

Bölge tarımının korkulu rüyası vampir kelebek yine tehlikeli yüzünü gösterdi. Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan bu böceklerin Karadeniz’in geleceğini tehdit ettiğini belirtti

EVLER İŞGAL ALTINDA

Doğu Karadeniz'de halk arasında ‘vampir kelebek’ adıyla anılan Ricania Simulans türü böcek bu yıl da vatandaşların kâbusu oldu. Başta tarım alanları olmak üzere yeşil alanlara yakın evlere de giren vampir kelebekler, bir yandan suyunu emdiği diğer bitkileri ve yeşil örtüyü kurutuyor diğer yandan da girdiği evlerde insanların yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Onlarcasının istila ettiği evler adeta işgal altında kalıyor.

GELECEK TEHLİKEDE

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan başta vampir kelebekler olmak üzere kahverengi kokarca ve turunçgil uzun antenli böceğinin Karadeniz’in geleceğini tehdit ettiğini belirterek, “Bu böceklerin nüfusu ve nüfuzu giderek artacak. Hem tarımımız hem yaşam standardımız tehlike altında. İnsanları korkutmak istemiyoruz ama tablo ortada. Bu böceklerin ormanlara bulaşmaması için bir an önce karantina yöntemi uygulanmalı” dedi.

Bu tehlikenin hafife alınmaması gerektiğini kaydeden Pehlevan: “Bir an önce Avrupa ve diğer ülkelerdeki mücadele yöntemleri takip edilmeli. Meydan Parkı’nda çay içerken masamıza böceklerin düşmesini ve fındığımızı, ağaçlarımızı kaybetmek istemiyorsak önlemimizi almalıyız.”

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.