Vehbi Koç: "Hevesim de var istediğim de var"

Koç: “Bizim vazifemiz Sayın Cumhurbaşkanımız bu tercihi yaptıktan sonra var gücümüzle Sezgin Mumcu kardeşimizin yanında olup onun başarısı için elimizden geleni yapmaktır.”

15 Şubat 2021 Pazartesi 13:19
Vehbi Koç: "Hevesim de var istediğim de var"

Son Genel Seçimlerde AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı olan Vehbi Koç gazetemize açıklamalarda bulundu.

Koç şunları dile getirdi: “Partilerde olağan ve olağanüstü kongre süreçlerinin yaşanması normaldir. AK Parti de 2023 seçimlerinde başarısını devam ettirebilmesi için Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Trabzon’da da il ve ilçe kongreleri sürecini sürdürüyor. Değişen arkadaşlarımız olmuştur, ilçelerde ve ilde de aynı şekilde görevine devam edenler de olmuştur. Sonuçta Genel Merkez’in yaptığı çalışmalar hangi arkadaşla hedefi daha iyi yakalarız, başarılarımızı muhafaza ederiz noktasında yapılan değerlendirmelerdir. Trabzon üzerinde Ortahisar büyük bir ilçemiz, Trabzon nüfusunun yaklaşık yarısının yaşadığı bir yer. Gündemin oluştuğu, Trabzon hayatının şekil bulduğu, herkesin gözünün nuru, herkesin hayatında parçası olan bir yer Ortahisar. Ortahisar ilçesindeki Temel (Altunbaş) kardeşimizin görev süresi dolduğu için doğal olarak bir değişim gerekiyordu. Aday olarak teşkilatımıza gelmiş, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış, davayı bilen, bu konuda birikimi olan Selahaddin Çebi kardeşimiz Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın takdiriyle İlçe Başkanımız olmuştur.

Vehbi Koç, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

DAHA YÜKSEK BURCA DİKECEK
“Önümüzde İl Başkanlığı kongremiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız bir fiil kongreye katılacak. Pek çok kongreye pandemiden dolayı fiilen katılamadı ama Trabzon gelecek olması ş e h re verdiği önemi gösteriyor, bizleri de heyecanlandırıyor. Onun katılımı ile gerçekleşecek kongre daha güzel daha şık olacak. Burada da keza aynı süreç var. 6 yıla aşkın bir süredir görevi Haydar Revi başkanımız yürütüyordu. 6 yılda genel seçimleri, yerel seçimleri, yapılan bu süreçleri yani il başkanı için kolay bir süreç değil. Trabzon’da herkes sporu da, siyaseti de iyi bilir, iyi bildiğini iddia eder. Bu kadar çok sesin olduğu bir yerde Haydar başkanın 6 yıl gibi bir süreçte bir yol kazasına uğramadan bu süreci başarabilmesi gerçekten çok güzel. Haydar başkanımıza çok teşekkür ediyoruz bize büyük katkıları olmuştur. Genel Merkezimizde bu hizmetleri dikkate alarak daha üst bir görevler vermiştir. Haydar başkanımız bu davaya hizmet etmeye devam edecektir.”

“Sezgin Mumcu kardeşimiz de bu görevi Haydar Revi’den aldığı halden daha yüksek burçlara dikeceğine inanıyoruz. Beklenti çok yüksek, zaten bir kişiliği vardı, aldığı eğitim ile geldiği nokta iyi analiz etmek, güzel bir katkıda bulunup bu katkı ile Trabzon’u tahlil edip 2023 seçimlerinde arzu ettiğimiz başarıyı inşallah Sezgin Mumcu ile yakalayacağız. Bizim vazifemiz Sayın Cumhurbaşkanımız bu tercihi yaptıktan sonra var gücümüzle Sezgin Mumcu kardeşimizin yanında olup onun başarısı için var gücümüzle elimizden geleni yapmamızdır.”

MURAT BAŞKANIMIZ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR
“Yerel yönetimlerde tabi ki sürekli şehrin ihtiyaçlarına yönelik proje çalışması yapılır. İhtiyaçlar günlüktür, her gün binlerce ihtiyaç oluşur ama Trabzon gibi eski şehirler de özelikle altyapı ve ulaşım. Dünyanın her yerine gidin eski şehir ve yeni şehir kavramları vardır. Trabzon eski şehirdir ve ciddi de bir yapılaşma olmuştur. Yapılaşmalar yapılırken bunların ihtiyaçları olan altyapı ve yol yapılmamış ve zamanla da olmuyor maalesef, nüfus artınca merkezde de bir sıkışma oluyor ulaşım anlamında. Belki merkezde yapılaşma olmuyor ama eski yapılaşma mevcut caddeler, sokaklar bu koca nüfusun hareketini kaldıramıyor. Yıllar içerisinde Trabzon yeni yapılan yollar ile nefes aldırılmaya çalışılıyor. Teknoloji artıyor, olaylara müdahale edilebiliyor ve hem altyapı da hem üstyapıda bir takım yeni çözümler üretme noktasında yıllar içerisinde imkanlar artıyor ama bunların finansal bir karşılığı var. Sağ olsun Murat Başkan’ın (Zorluoğlu) yönetimi elde ki imkanları en doğru şekilde kullanarak 1 TL ile 3 TL’lik iş yapma gayretindeler. Biraz sabır ve zaman gerekir imkanlar kısıtlı olunca zamana ihtiyaç var. Keş para ile kısa zamanda işler yapmak mümkün ama finans mümkün değilse yıllık ödenekleri dikkate alarak bunu biraz zamana yaymak gerekir. Önemli olan doğru hizmet vermektir, planlamadır, ihtiyaçları görmektir ve o ihtiyacın o sorunun çözülmesi için gayret göstermektir. Murat Başkan’ımız sağ olsun üstüne düşeni yapıyor. Trabzon’a ne yapılarsa kardır biraz sabırlı olunursa Dünyanın en yaşanabilir şehri olabilir, ülkemiz için söylüyorum tercih edilen yerlerden bir tanesi Trabzon, yabancılar Türkiye’de ki büyükşehirlerden konut alıyorlar. İnsanların hayatlarını burada devam ettirme arzu ve tercihleri şehrin ne kadar önemli olduğunu gösterir inşallah daha iyi olacaktır.”

HEPSi BENiM KARDEŞiM
“Milletvekillerimiz hepsi benim kardeşim. Ne benim onlardan, ne de onların benden bir farkı yok ama sonuçta seçildikten sonra alınan sorumluluk karşısında yaptığınız hizmetler var. Bunları vatandaşa sunmak onlardan gelen talepleri birebir karşılayabilmek çok kolay değil. Ben şuanda seçilememiş olsam da için Trabzon’a olan sevgim hiç geçmedi. Sanki seçilmiş gibi telefonum zaten durmadan çalar, vatandaşlar arar, devamlı yardımcı olmaya çalışıyorum. Vekiller benim yaptığımın belki 10 katını, belki 20 katını yapıyorlar. Birebir ne kadar insanların sorunlarını çözerseniz çözün gene herkesin arzusunu yerine getirme imkanınız olmaz.”

HEVESiM DE iSTEĞiM DE VAR
“Trabzon’a hizmet etmek doğrultusunda benim hevesim de var isteğim de var. Allah nasip ederse, sağlığım müsaade ederse, Genel Merkezimiz uygun görürse, halkımız tercih ederse Trabzon milletvekili olacağım. Milletvekili seçilsem de seçilmesem de Trabzon benim için önemli, Tüm Türkiye için önemli. Meseleleri ile sorunları ile ilgilenmek, sorunlarına çözüm üretmek, sonuçta ben burada yaşayan bir insanım, tecrübelerimi buraya aktarmak isterim inşallah. Bu hizmetleri maddi, manevi sosyal tarafları da hemşerilerimi mutlu eder bu düşüncedeyim. Benim derdim masada değil. Benim derdim Trabzon, Türkiye.”

PEK ÇOK iHTiYACI GiDERiYOR
“Geçtiğimiz günlerde Liman Başkanı Muzaffer Bey ile uzun uzun konuştuk bunları. Burada bir firmamız özelleştirmeden bu limanı aldı işletiyor. 13 sene daha süreleri var burayı kullanmak için. İhtiyaçlar dikkate alındığı zaman her şey değişiyor. Değirmendere eski Değirmendere değil, Çömlekçi eski Çömlekçi değil. Liman Trabzon için çok önemli, şunu da unutmamak lazım önemi şuradan geliyor bu liman 70 sene önce yapılmış o gün ki Türkiye’nin imkanları ile Trabzon’a böyle bir liman yapılması çok değerli. Demokrasi şehitlerimizi minnetle, saygıyla anıyorum, onlar Trabzon’umuza ne kadar değer veriyorlardı ki, Doğu Karadeniz ticaretine ne kadar önem veriyorlardı ki 70 sene önce böylesine dev bir yatırım yaptılar. O zaman Trabzon’un nüfusu 50 bin bile değildi. 70 sene önceki Trabzon’a göre şimdi 40- 50 kat büyüdü her bakımdan. Liman büyüklük olarak bakıldığında bugün bile hala pek çok ihtiyacı gideriyor.”

GELECEĞİ PLANLAMALIYIZ
“Trabzon Limanı için esas belirleyici nokta Arsin Yatırım Adası olacaktır, İhtiyaçlar artacak Trabzon büyüdü liman, demiryolu yaşayanlar bunları görecek. Biz bu günden liman için de geleceğin planlamalarını yapabiliriz, çalışmasını yaparız. Bunları kamuoyuna taşırız, tartışırız, konuşuruz, bakanlıklar da işin içerisine girer, medya için içerisine girer ondan sonra bölgemizin, şehrimizin insanları en iyisini en güzelini yaparlar kendileri için.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.